ΣΤ’ Κύκλος Διαλέξεων με Θέματα Δημόσιας Υγείας – Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

ΣΤ’ Κύκλος Διαλέξεων με Θέματα Δημόσιας Υγείας – Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Σε μία περίοδο προκλήσεων και με τη Δημόσια Υγεία πιο επίκαιρη από ποτέ, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, εγκαινιάζει τον 60 κύκλο Διαλέξεων με θέματα Δημόσιας Υγείας. Οι διαλέξεις του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας απευθύνονται στο ευρύ κοινό το οποίο δεν έχει πάντα την ευκαιρία να παρακολουθήσει επιστημονικά συνέδρια ή να συμμετέχει σε ενημερώσεις ιατρικών θεμάτων, που συνήθως απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας, ενώ όλος ο πληθυσμός καλείται να αντιμετωπίσει, είτε σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο είτε σε κοινωνικό επίπεδο, τις προκλήσεις ενός νοσήματος ή μιας κατάστασης που πλήττει την Δημόσια Υγεία. Η διάρκειά τους είναι σύντομη (45-60 λεπτά) έτσι ώστε να παρουσιάζονται με εύκολο και κατανοητό τρόπο τα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε θέματος από εξειδικευμένους επιστήμονες με πολυετή εμπειρία. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προκράτηση θέσης.

Η πρόληψη αποτελεί τον βασικότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης των κοινωνικών συνεπειών που αποφέρουν οι καταστάσεις που απειλούν τη Δημόσια Υγεία, παγκοσμίως

Η παγκόσμια κοινότητα εξακολουθεί να είναι καθηλωμένη από την πανδημία, που σε διάστημα 9 μηνών έχει κοστίσει σχεδόν 950.000 νεκρούς, περισσότερα από 30,2 εκατ. κρούσματα και έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή οικονομική κρίση (στοιχεία 18/09/2020). Ο ερευνητικός μαραθώνιος για δημιουργία εμβολίων και η εν θερμώ παραγόμενη επιστημονική γνώση για τον ιό, τη νόσο και τις μακροχρόνιες συνέπειές της, συνοδεύονται από αρκετά αναπάντητα επί του παρόντος ερωτήματα, ενώ ταυτόχρονα η παραπληροφόρηση δυσχεραίνει την εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Στις 7 Οκτωβρίου 2020, ώρα 19.00, ο ΣΤ’ Κύκλος Διαλέξεων θα ξεκινήσει με διαδικτυακή Συζήτηση Στρογγύλης Τράπεζας αφιερωμένη στο φλέγον ζήτημα της πανδημίας, με τίτλο “Πανδημία COVID-19: Δεύτερο Κύμα“.

Με στόχο πάντα την έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, η συγκεκριμένη συζήτηση θα επιχειρήσει να συνοψίσει το αποτύπωμα της πανδημίας στη χώρα μας, την τρέχουσα γνώση και θεραπευτική πρακτική, την πορεία της έρευνας για εμβόλια, καθώς επίσης και να φωτίσει με καινούρια δεδομένα την ιδιαίτερη σχέση εγκυμοσύνης και COVID-19. 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και από τη σελίδα SMOKEFREEGREECE στο Facebook.

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα του 6ου Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας εδώ

Εσάς, πόσο σας αφορούν τα Θέματα Δημόσιας Υγείας?

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις, χωρίς κόστος συμμετοχής, σε ζωντανή μετάδοση μέσω της σελίδας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο Facebook ή μέσω του νέου συνδέσμου (link) που αποστέλλεται με την πρόσκληση κάθε διάλεξης. Το video της διάλεξης θα παραμείνει αναρτημένο στην σελίδα μας στο Facebook και μετά την μετάδοσή του ή μπορείτε να το παρακολουθήσετε, σε δικό σας χρόνο, στο κανάλι μας στο Youtube.

Για τους ιατρούς που παρακολουθούν τις διαλέξεις, χορηγούνται μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ για τους νοσηλευτές χορηγούνται Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος-ΕΝΕ.

Οι γιατροί και νοσηλευτές που επιθυμούν να λάβουν τα αντίστοιχα μόρια, καλούνται να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικά αναρτημένο ερωτηματολόγιο (βρείτε το ), μετά την ολοκλήρωση της εκάστοτε εκδήλωσης. H βεβαίωση παρακολούθησης στην οποία θα αναγράφονται και τα αναλογούντα CME μόρια, θα αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το συντομότερο δυνατό.

Για απλές βεβαιώσεις παρακολούθησης, παρακαλούμε όπως αποστείλετε το αίτημα και το ονοματεπώνυμό σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Αν  επιθυμείτε να εγγραφείτε στη λίστα επαφών μας ώστε να λαμβάνετε προσκλήσεις και ενημερώσεις για τις δράσεις μας, παρακαλούμε όπως αποστείλετε τη συναίνεση και τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο-Ιδιότητα/ Φορέας-Τηλέφωνο [προαιρετικό]) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την κάθε διάλεξη:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις του Γ’, Δ’ και Ε’ Κύκλου, καθώς και άλλες εκδηλώσεις μας και video για θέματα Δημόσιας Υγείας, στο κανάλι του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο YouTube.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.