Εσάς, πόσο σας αφορούν τα θέματα Δημόσιας Υγείας?

Εσάς, πόσο σας αφορούν τα θέματα Δημόσιας Υγείας?

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος οργανώνει ετήσιους κύκλους διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, χρήσιμα σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων και ομάδων Κοινού. Κάθε κύκλος συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα του θέματα που αφορούν ταυτόχρονα το σύνολο του πληθυσμού πχ διατροφή, λοιμώδη νοσήματα, γρίπη, αλλά και συγκεκριμένα νοσήματα για την καλύτερη κατανόηση των τρόπων αντιμετώπισης και πρόληψης πχ κατάθλιψη, άσθμα, alzheimer.

Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2013), 8 στους 10 χρήστες του Ίντερνετ δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο προκειμένου να ενημερωθούν και να συλλέξουν πληροφορίες σχετικές με ιατρικά θέματα. Παρόλα αυτά, η διαθέσιμη πληροφορία είναι ανεξέλεγκτη στο διαδίκτυο και το κοινό δεν έχει πάντα τις απαραίτητες γνώσεις για να αξιολογήσει κάθε ιστοσελίδα ιατρικού περιεχομένου, με κίνδυνο να λάβει λανθασμένες οδηγίες για την πρόληψη ή και την αντιμετώπιση ενός νοσήματος.

Οι διαλέξεις του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας ACG πραγματοποιούνται από έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες, εξειδικευμένους στα θέματα που έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν και είναι πάντα διατεθειμένοι να συζητήσουν με το κοινό και να λύσουν τυχόν απορίες τους, αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας τους.

Ποιούς όμως αφορούν τα θέματα Δημόσιας Υγείας? Παρουσιάζονται πληροφορίες μόνο επιστημονικού ενδιαφέροντος, τις οποίες μόνο κάποιος επαγγελματίας υγείας μπορεί να κατανοήσει?

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας ACG, Πνευμονολόγος και συντονίστρια του προγράμματος των ετήσιων κύκλων διαλέξεων, κυρία Άννα Τζώρτζη, δίνει την απάντηση για το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι διαλέξεις:

* γιατροί – νοσηλευτές- φοιτητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα εκτός του πεδίου ειδικότητάς τους

* εκπαιδευτικοί και γονείς που θέλουν να προσφέρουν τεκμηριωμένες απόψεις και οδηγίες στους μαθητές/ παιδιά τους

* κάθε άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος, που θέλει να γνωρίζει τις βασικές αρχές για υγιεινές επιλογές, προληπτικές ενέργειες, αλλά και τις σύγχρονες διαγνωστικές προσεγγίσεις και θεραπείες για νοσήματα και καταστάσεις

Θα αγοράζατε συσκευή χωρίς οδηγίες χρήσης? Οι κύκλοι Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας ACG μπορούν να σας εφοδιάσουν με γνώσεις ισοδύναμες με το εγχειρίδιο χρήσης και προστασίας της πιο ακριβής, ανεκτίμητης και αναντικατάστατης συσκευής που διαθέτετε, του ίδιου σας του οργανισμού! 

Η Δημόσια Υγεία αφορά όλους και τον καθένα ξεχωριστά. Λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά θέματα αντιμετωπίζονται καθημερινά από την πλειοψηφία του πληθυσμού. Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση είναι υποχρέωση των επαγγελματιών υγείας προς τον γενικό πληθυσμό.

Ο 4ος κύκλος διαλέξεων για Θέματα Δημόσιας Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.