Δελτίο Τύπου: Σεμινάριο Επαγγελματιών Υγείας και Εκπαιδευτικών “Πρόληψη Καπνίσματος στη Μαθητική Κοινότητα”

Δελτίο Τύπου: Σεμινάριο Επαγγελματιών Υγείας και Εκπαιδευτικών “Πρόληψη Καπνίσματος στη Μαθητική Κοινότητα”

H πρωτοβουλία Smoke Free Greece της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,  σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας «Ανάπτυξη – Υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο», διοργάνωσε σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες Ελλάδας επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Πρόληψη Καπνίσματος στη Μαθητική Κοινότητα».

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το εν λόγω διαδικτυακό σεμινάριο επιμόρφωσης, που απευθυνόταν σε επαγγελματίες υγείας και εκπαιδευτικούς. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και συγκεκριμένα εκπαιδεύτηκαν συνολικά 197 άτομα, τα οποία έλαβαν το εκπαιδευτικό υλικό που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Υπουργείο Υγείας.

Το σεμινάριο αποτελούταν από δύο μέρη. Στο πρώτο, θεωρητικό  μέρος, αναλύθηκαν όλα τα επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία σε σχέση με το κάπνισμα και το παθητικό κάπνισμα, οι γενικές αρχές των προληπτικών παρεμβάσεων στα σχολεία,  οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και οι νέες τάσεις στη χρήση καπνικών προϊόντων. Στο δεύτερο, πρακτικό, διαδραστικό  μέρος, παρουσιάστηκαν οι προληπτικές παρεμβάσεις διαμορφωμένες  ειδικά για κάθε μία από τις τρεις διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.  Ακολούθως, αναλύθηκε η μεθοδολογία προσέγγισης των διαφορετικών  ηλικιακών ομάδων  μαθητών/τριών και παρουσιάσθηκαν ιδέες για δραστηριότητες στα σχολεία σε σχέση με την πρόληψη του καπνίσματος.

Ομιλητές των σεμιναρίων, στο πρώτο μέρος ήταν ο τ. Αν. Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και η πνευμονολόγος Άννα Τζώρτζη. Στο δεύτερο μέρος, ομιλήτριες ήταν η πνευμονολόγος-εντατικολόγος Βάσω Ευαγγελοπούλου, και η ψυχολόγος Βεργίνα – Κωνσταντίνα Βυζικίδου.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο ήταν δωρεάν και στο τέλος δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.