Εκπαιδευτικό Υλικό

SMOKE-FREE-GREECE-BOOKS

Η πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE έχει συμπεριλάβει και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, ειδικά σχεδιασμένου για να υποστηρίξει τις μαθητικές παρεμβάσεις και τους μαθητές, καθώς επίσης τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

SMOKE-FREE-GREECE-NOTEBOOK-2018-COVER
SMOKE-FREE-GREECE-AGENDA

Μαθητικό Σημειωματάριο

Εκπαιδευτικό Υλικό για Μαθητές

Για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει παραχθεί το «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ», ένα μαθητικό τετράδιο το οποίο περιλαμβάνει δύο κατηγορίες μηνυμάτων:

  1. μηνύματα σχετικά με την εξάρτηση και τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα και
  2. θετικά μηνύματα, που προάγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς εξαρτήσεις, με αθλητισμό, και ισορροπημένη διατροφή.

Το μαθητικό τετράδιο έχει τυπωθεί και διανεμηθεί σε περισσότερους από 320.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Η τελευταία έκδοση το τετραδίου (2017) εκτυπώθηκε σε 160.000 αντίτυπα από το Εθνικό Τυπογραφείο με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων και διανέμεται με χορηγία των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού σχολείων της χώρας!

Το μαθητικό τετράδιο έχει μεταφραστεί και είναι διαθέσιμο και στην αγγλική γλώσσα.

Για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει παραχθεί ένα μαθητικό σημειωματάριο με τίτλο «Παιδεία Για Έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα».
Οι σελίδες του τετραδίου είναι εμπλουτισμένες με πληροφορίες ανώτερου και περισσότερο επιστημονικού επιπέδου σχετικά με τα καπνικά προιόντα και τις συνέπειες απο τη χρήση τους.

Το μαθητικό σημειωματάριο έχει τυπωθεί και διανεμηθεί σε πάνω από 45.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

SMOKE-FREE-GREECE-COVER-BOOK

Το εξώφυλλο του βιβλίου «ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑ»

Εκπαιδευτικό Υλικό για Εκπαιδευτικούς

«Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα»

Πρόκειται για ομαδικό έργο ενός επιτελείου διακεκριμένων επιστημόνων, που με πίστη στην αξία της εκπαίδευσης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία προσπάθεια επιστημονικής και διδακτικής προσέγγισης του σύμπλοκου προβλήματος που λέγεται «κάπνισμα».

Το εγχειρίδιο απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους εκπαιδευτικούς, ενδιαφέρει όμως και τους γονείς, καθώς περιέχει όλα, όσα κάποιος θα ήθελε πρώτα ο ίδιος να γνωρίζει για το κάπνισμα και στη συνέχεια να μπορεί να τα μεταδίδει σε τρίτους, κυρίως δε σε παιδιά: την τοξικότητα και τις επιπτώσεις στην υγεία, το παθητικό καπνισμα, τον εθισμό και τις μεθόδους διακοπής, τη σχετική νομοθεσία, τη διαφήμιση και τα διάφορα είδη καπνικών και μη καιόμενων προιόντων.

Για διευκόλυνση αυτής της μεταφοράς γνώσης, που αποτελεί την πεμπτουσία του όλου έργου, η έντυπη μορφή του κειμένου συνοδεύεται και από ηλεκτρονική έκδοση. Κάθε θεματικός άξονας συνοδεύεται από μία σύνοψη σε power point, που επιτρέπει την παρουσίαση της ύλης υπό τη μορφή έτοιμου εκπαιδευτικού υλικού, με όλους τους πίνακες και όλες τις εικόνες της αντίστοιχης ενότητας.

Το έργο φιλοδοξεί να διαδοθεί και να παίξει το ρόλο ενός αποτελεσματικού εργαλείου στα χέρια της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, που με το δικό της δυναμισμό θα το βελτιώσει, θα το εξελίξει, θα το ενδυναμώσει αλλά κυρίως, θα το μεταφέρει στην τάξη.

Το μήνυμα του εξωφύλλου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και επίπονης επιστημονικής αναζήτησης και προτείνεται ως το κύριο επικοινωνιακό μήνυμα για την αποτελεσματική πρόληψη του καπνίσματος σε εθνικό επίπεδο.

Το παρόν πόνημα, έχει παραχθεί με χορηγία του Behrakis Foundation της Βοστώνης των ΗΠΑ και της Εθνικής Τράπεζας που με φορέα την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στοχεύει στην πρόληψη του καπνίσματος στο μαθητικό πληθυσμό μέσα από την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το εξώφυλλο του βιβλίου «ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ»

Εκπαιδευτικό Υλικό για Νοσηλευτές και άλλους Επαγγελματίες Υγείας

«Κάπνισμα, Νοσηλευτική Προσέγγιση»

Μια συντονισμένη προσπάθεια, εξαιρετικών επιστημόνων του χώρου της υγείας που εργάστηκαν για μεγάλο διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II, είχε σαν αποτέλεσμα τη συγγραφή και την κυκλοφορία του βιβλίου «Κάπνισμα, Νοσηλευτική Προσέγγιση»

Αποτελεί ένα εγχειρίδιο για την εκπαίδευση, κυρίως των Νοσηλευτών, αλλά και όλων όσων ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την προσέγγιση και την επίλυση ενός σημαντικού ζητήματος της ιατρικής καθημερινότητας, το κάπνισμα.

Στο βιβλίο αναφέρονται θέματα όπως η εξάρτηση και ο εθισμός στο κάπνισμα, οι επιπτώσεις του καπνίσματος σε διάφορα συστήματα του ανθρωπίνου οργανισμού, στην επιδημιολογία του καρκίνου του πνεύμονα σε σχέση με το κάπνισμα, στην επίδρασή του στη γυναίκα, στο παιδί και στον έφηβο. Επίσης στην προσέγγιση ασθενούς με ψυχιατρικό νόσημα που καπνίζει, στο παθητικό κάπνισμα, σε θέματα οικονομίας και καπνίσματος, καθώς και στις βασικές τεχνικές της διακοπής του καπνίσματος.

Η ευχή όλων των συμμετεχόντων στην έκδοση, είναι να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα στην αντιμετώπιση του προβλήματος του καπνίσματος, με τους νοσηλευτές πρωτεργάτες που η σπουδαιότητα του ρόλου τους είναι, αδιαμφισβήτητα, από τους πιο σημαντικούς.

Για να διευκολυνθεί η μεταφορά της γνώσης, εκτός από την έντυπη μορφή του βιβλίου που διανέμεται δωρεάν στους νοσηλευτές, διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

SMOKE-FREE-GREECE-DRASEIS-1
ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE, η οποία δραστηριοποιείται από το 2009 στην πρόληψη του καπνίσματος με έμφαση στη σχολική κοινότητα, δεν φέρει ουδεμία σχέση με φορείς, ιδρύματα, άτομα, πρωτοβουλίες με παρεμφερές όνομα ή σκοπό. Δεν έχει καμία οικονομική, ιδεολογική, κοινωνική σχέση ή συνεργασία με βιομηχανία παραγωγής και εταιρείες διάθεσης, προώθησης καπνικών και σχετικών νεωτεριστικών προϊόντων.

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE χρηματοδοτείται από το Behrakis Foundation Boston MA και υποστηρίζεται από την ΜΚΟ Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
iph
lab-behrakis-logo
Created by
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017