Δρ. Παναγιώτης Μπεχράκης: “Η ευτυχία δεν είναι παρά ένα συνήθως άπιαστο όνειρο σε μια υπέροχη Καβαφική διαδικασία”

Δρ. Παναγιώτης Μπεχράκης: “Η ευτυχία δεν είναι παρά ένα συνήθως άπιαστο όνειρο σε μια υπέροχη Καβαφική διαδικασία”

O Δρ. Παναγιώτης Μπεχράκης παραχώρησε συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης και στην Κατερίνα Πλουμιδάκη.

ΑΘΗΝΑ. «Το κάπνισμα δεν είναι ‘συνήθεια’, αλλά νόσος με βαρύτατες συνέπειες στη Δημόσια Υγεία» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης. Μάλιστα για το έργο του στον αγώνα κατά του καπνίσματος είχε βραβευτεί πριν ένα χρόνο στη Λιουμπλιάνα, κατά τον επίσημο εορτασμό της Ημέρας κατά του Καπνίσματος.

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

«Εθνικός Κήρυκας»: Μιλήστε μας για τη σταδιοδρομία σας.

Δρ Παναγιώτης Μπεχράκης: Είμαι γιατρός με τρεις ειδικότητες, Παθολογίας, Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Φιλοσοφίας, PhD, McGill University.

Πανεπιστημιακά, δίδαξα Φυσιολογία της Αναπνοής επί 22 χρόνια στην Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διετέλεσα adjunct Associate Professor επί πέντε χρόνια στο Harvard University της Βοστώνης.

Πάνω από 100 πλήρεις διεθνείς δημοσιεύσεις, με περίπου 6000 αναφορές είναι η ερευνητική μου προσφορά στη νέα γνώση.

Τα έντονα ιατροκοινωνικά μου ενδιαφέροντα εκδηλώθηκαν ως αγώνας κατά του καπνίσματος, τομέας στον οποίο τιμήθηκα με ηγετικές θέσεις και διακρίσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Ε.Κ.»: Πώς αντιμετωπίζεται σήμερα το κάπνισμα παγκοσμίως και ποια είναι η δική σας προσέγγιση για την απαλλαγή της ανθρωπότητας  από τη μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών;

Δρ Μπεχράκης: Μετά την επιστημονική διαπίστωση ότι το κάπνισμα δεν είναι «συνήθεια», αλλά νόσος με βαρύτατες συνέπειες στη Δημόσια Υγεία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μέσω του Συμφώνου Πλαισίου για τον Ελεγχο του Καπνού (Framework Convention on Tobacco Control), που εκφράζει το 83% του ανθρώπινου πληθυσμού της γης, έχει αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων για σταδιακή μείωση της χρήσης νικοτίνης και καπνικών προϊόντων σε παγκόσμια κλίμακα.

Πατήστε εδώ  για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη.

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.