Προληπτικές Παρεμβάσεις για το Κάπνισμα σε Ελληνικά Ακριτικά Νησιά

Προληπτικές Παρεμβάσεις για το Κάπνισμα σε Ελληνικά Ακριτικά Νησιά

Η ομάδα «Σύμπλευση» με 12 φουσκωτά και ένα συνοδευτικό σκάφος ολοκλήρωσε τον ετήσιο διάπλου με απόλυτη επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ξεκινώντας από την Πέμπτη 7 Απριλίου ως την Κυριακή 17 Απριλίου, η Σύμπλευση επισκέφτηκε 9 από τα πιο απομακρυσμένα και απρόσιτα ελληνικά νησιά, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο, τη Σχοινούσα, την Πάτμο, τους Αρκιούς, τους Λειψούς και το Αγαθονήσι. Στη διαδρομή από τη Σχοινούσα προς την Πάτμο, τα φουσκωτά και οι εθελοντές της Σύμπλευσης δεν θα μπορούσαν να προσπεράσουν αδιάφορα τα Λέβιθα, ένα από τα μικρότερα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, μόλις τέσσερις κάτοικοι. Στα παραπάνω νησιά πραγματοποιήθηκαν πλήθος ιατρικές εξετάσεις και μικροβιολογικές εξετάσεις στους κατοίκους, έργα υποδομής σε κάθε νησί κι άλλες πολιτιστικές δράσεις.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης αυτής και σε επιστημονική συνεργασία με το πρόγραμμα HEART – Η αλήθεια για το κάπνισμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποιήθηκαν προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την υπεύθυνη υλοποίησης των προληπτικών παρεμβάσεων για το κάπνισμα, Μαρίνα Δέμη. Κατά τη διάρκεια του φετινού διάπλου, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις για το κάπνισμα στα νησιά της Σικίνου, Σχοινούσας, Πάτμου και Αγαθονησίου με ιδιαίτερη ανταπόκριση τόσο στα παιδιά όσο και στους εφήβους.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία των δυο διακεκριμένων αθλητών μας, Εμμανουήλ Καραλή, 17χρονος επικοντιστής, με παγκόσμιο ρεκόρ  στην κατηγορία του και Μιχάλη Αναστασάκη, Πρωταθλητή Σφυροβολίας, 4ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο νησί της Πάτμου όπου πριν την έναρξη της παρέμβασης, μίλησαν με τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Πάτμου τονίζοντας τη σημασία του αθλητισμού και του υγιεινού τρόπου ζωής. «Δε νιώθω να στερούμαι κάποια πράγματα για να κάνω αθλητισμό, αλλά ακόμη κι αυτό να συνέβαινε εγώ το κάνω επειδή το αγαπάω, δε νιώθω ότι χάνω κάτι», είπε ο Εμμανουήλ μιλώντας στους μαθητές. Από την άλλη ο Μιχάλης επισήμανε την σημασία της επιμονής και της υπομονής.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.