Βρυξέλλες- Ευρωκοινοβούλιο: Συνδιάσκεψη Ειδικών για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

Βρυξέλλες- Ευρωκοινοβούλιο: Συνδιάσκεψη Ειδικών για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Έλεγχο του Καπνίσματος πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως 7 Απριλίου 2016 στις Βρυξέλλες και συμμετείχαν πάνω από 170 σύνεδροι, εκπρόσωποι από όλες τις χώρες τις Ευρώπης, των Η.Π.Α., της Αυστραλίας, του Καναδά και της Ρωσίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου αυτού έλαβε χώρα μία συνδιάσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που φιλοξενήθηκε από τον Gilles Pargneaux, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλή της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων. Τη συνδιάσκεψη προέδρευσαν ο Francisco Lozano, Πρόεδρος του ENSP και ο Παναγιώτης Μπεχράκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ENSP και εκπρόσωπος του CHESΤ. Ο κ. Μπεχράκης στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο των Η.Π.Α., κ. Barack Obama, που υπογράφεται από την Πρόεδρο του CHESΤ, Dr. Barbara Philips και τον ίδιο και καλεί το Λευκό Οίκο, να ενεργοποιήσει τη διαδικασία κύρωσης της Σύμβασης- Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) για τον έλεγχο του καπνίσματος που εστάλη από το American College of Chest Physicians, CHEST.

Στο τέλος της συνδιάσκεψης, δόθηκαν τα βραβεία για τα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ένα από τα οποία δόθηκε στο ερευνητικό πρόγραμμα TOB- G, η διακοπή του καπνίσματος σε ομάδες υψηλού κινδύνου, με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Παναγιώτη Μπεχράκη.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.