“Στόχος μας δεν είναι οι αριθμοί. Στόχος μας είναι ο άνθρωπος. Να αλλάξουμε την οδική αντίληψη” (ALPHA Radio – 26.10.2020)

“Στόχος μας δεν είναι οι αριθμοί. Στόχος μας είναι ο άνθρωπος. Να αλλάξουμε την οδική αντίληψη” (ALPHA Radio – 26.10.2020)

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, αναφέρεται στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο για καταγραφή της συμπεριφοράς των οδηγών οχημάτων στη χώρα μας και στη σχετική εκδήλωση με τίτλο «Το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα». Καθώς, όπως προέκυψε, τα τροχαία ατυχήματα θεωρούνται από την ελληνική κοινωνία ως το μείζον θέμα Δημόσιας Υγείας (πριν την έναρξη της πανδημίας), το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ACG θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για να συμβάλλει στην αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς στη χώρα μας.

Το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων είναι ένα πρόβλημα ανθρώπινης συμπεριφοράς, την οποία πρέπει να δουλέψουμε μακροπρόθεσμα με επιστημονική μεθοδολογία, επιμονή και με τεχνική που θα τροποποιήσει την κουλτούρα γύρω από την οδήγηση, όπως κάναμε και με το κάπνισμα

Ακούστε τη συνέντευξη (πρώτο μέρος)

Ακούστε τη συνέντευξη (δεύτερο μέρος)

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.