Επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης

Επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης

Ο Επικεφαλής της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE, κ.Παναγιώτης Μπεχράκης, αποδέχθηκε στις 26 Ιουλίου 2019 την τιμητική πρόταση του Υπουργού Υγείας, κ.Βασίλη Κικίλια, να αναλάβει Επικεφαλής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος. Αποστολή της Επιτροπής αυτής, που απαρτίζεται από 6 επιπλέον επιστήμονες, θα είναι η άμεση κατάρτιση σχεδίου δράσης για τη μείωση του καπνίσματος και την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα.

Η νέα κυβέρνηση, διά στόματος και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει διαμηνύσει την απόφασή της να εφαρμοστεί πλήρως η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, αρχής γενομένης από τα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες.

Η Επιτροπή θα λειτουργεί συμβουλευτικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι:

Επικεφαλής

Μπεχράκης Παναγιώτης, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Μέλη

  • Καλοκαιρινού Αθηνά, Καθηγήτρια Κοινοτικής Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ
  • Κοκκέβη Άννα, Ομ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος ΔΣ του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (ΕΠΙΨΥ)
  • Μπαλαφούτης Γεώργιος, Αρχιτέκτονας Κυβερνοασφάλειας
  • Στούφη Ελεάνα, Στοματολόγος-Οδοντίατρος, Επισκέπτρια Λέκτωρ Harvard School of Mental Medicine
  • Τσανάκας Παναγιώτης, Καθηγητής Πληροφορικής ΕΜΠ
  • Χρούσος Γεώργιος, Ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Κλινικής & Μεταφραστικής Έρευνας στην Ενδοκρινολογία, Διευθυντής Ε.Π.Ι.
    Επικεφαλής Έδρας UNESCO στην Εφηβική Υγεία

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.