5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος «Μαθαίνω να Μην Καπνίζω»

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος «Μαθαίνω να Μην Καπνίζω»

Στις 8 – 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε φέτος το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος με απόλυτη επιτυχία. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II, το οποίο έχει ενταχθεί στο Κοινωνικό Σχολείο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου, όπου παρουσιάστηκαν υψηλού επιπέδου εισηγήσεις με μια ορθολογιστική προσέγγιση θεμάτων που σχετίζονται με τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην Υγεία και στην Οικονομία. Το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα της απαγόρευσης του Παθητικού Καπνίσματος ως θέματος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συζητήθηκε από εξειδικευμένους Έλληνες προσκεκλημένους επιστήμονες. Επίσης, πραγματοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς και μια ειδική παρουσίαση για το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας με έμφαση στον τομέα της μαιευτικής. Στη συνεδρίαση αυτή, παρουσιάστηκε και συζητήθηκε ο οδηγός αυτοβοήθειας για διακοπή του καπνίσματος κατά την κύηση. (Βρείτε τον οδηγό αυτοβοήθειας εδώ).

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες,  με έργα ζωγραφικής, με τραγούδια, με βίντεο, με ηλεκτρονικά παιχνίδια ακόμη και με θεατρικά δρώμενα ύψωσαν την δική τους φωνή ενάντια στη μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών, το κάπνισμα. Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των έργων των Δημοτικών Σχολείων από τον Υπουργό Παιδείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδο  στο Υπουργείο Παιδείας και η βράβευση των Γυμνασίων και Λυκείων από την Υφυπουργό Υγείας, κα Κατερίνα Παπακώστα στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό κέντρο “ΔΑΙΣ”. Την εκδήλωση αυτή στήριξε με τη συμμετοχή του το δυναμικό μουσικό συγκρότημα VERTIGO.

Για δεύτερη φορά, οι μαθητικές παρουσιάσεις του Συνεδρίου και οι βραβεύσεις των μαθητών μεταδόθηκαν στα σχολεία όλης της Ελλάδος μέσω του Προγράμματος e-school του Υπουργείου Παιδείας, που με ιδιαίτερη θέρμη έχει αγκαλιάσει και υποστηρίξει όλη την μέχρι σήμερα δράση του HEART II στα σχολεία.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.