Ημερίδα «Ανθρώπινο Δικαίωμα η Προστασία από τις εξαρτήσεις»

Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 10/12/2014 στη Βουλή, από το Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργο Σούρλα, τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και το Υπουργείο Υγείας.

Στην ημερίδα, με θέμα «Ανθρώπινο Δικαίωμα η Προστασία από τις εξαρτήσεις», χαιρετισμό απηύθηναν η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, και ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας.

Ομιλητές ήταν οι: Π. Μπεχράκης, Πνευμονολόγος, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του Καπνίσματος, Α. Τσίτσικα Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρ. Διαμαντοπούλου –Παπουτσοπούλου Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, Ε. Σεγρέδου Ψυχίατρος, Επιμελήτρια Α’ ΨΝΑ, Ε. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Χ . Σπηλιωπούλου Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Ο κ. Μπεχράκης αρχίζοντας την ομιλία του την αφιέρωσε στον κ. Δημήτρη Τριχόπουλο, ο οποίος είχε συμβάλλει στην ανακάλυψη του ρόλου του παθητικού καπνίσματος. Ο κ. Μπεχράκης ανέφερε ότι το παθητικό κάπνισμα είναι μια μορφή βίας στη σύγχρονη κοινωνία και έδωσε έμφαση στην ανάδειξη και επίσημη αναγνώριση του παθητικού καπνίσματος ως μείζονος παγκόσμιου θέματος παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων υγείας, εργασίας και προστασίας της γυναίκας και του παιδιού.

«Η προστασία από τις εξαρτήσεις, είναι ανθρώπινο δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αυτή», τόνισε μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.