Απονομή βραβείου επιτεύγματος στο Γεώργιο Δ. Μπεχράκη από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Απονομή βραβείου επιτεύγματος στο Γεώργιο Δ. Μπεχράκη από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργάνωσε την τιμητική εκδήλωση «Alumni Achievement Awards 2014» που διοργανώνει κάθε χρόνο. Η εκδήλωση με τίτλο «Supporting Excellence» πραγματοποιήθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Irene Bailey στην Αγία Παρασκευή. Σκοπός της, να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα των αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου, τον ρόλο που παίζουν στην κοινωνία και στην ανθρωπιστική προσφορά αλλά και να υποστηριχθεί το ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου.

Στην εορταστική εκδήλωση, το Βραβείο για την Ελληνική Κληρονομιά (Greek Heritage Award) απονεμήθηκε στον κύριο Γεώργιο Δ. Μπεχράκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γεωργίου Μπεχράκη, ο οποίος   μέσα από το Ίδρυμά του προωθεί τον Ελληνισμό στη Βοστώνη και υποστηρίζει τους νέους με υποτροφίες, ενώ δημιούργησε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση της αντικαπνιστικής εκστρατείας στην Ελλάδα.

«Είμαι μεγάλος οπαδός της φιλανθρωπίας και θα ήθελα να πιστεύω ότι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν κάνει καριέρα θα συνεισφέρουν περισσότερο προς τη φιλανθρωπία, είτε είναι στην εκπαίδευση, είτε είναι στον τομέα της υγείας, είτε είναι στη θρησκεία, οπουδήποτε, και να προσφέρουν στη νεολαία» δήλωσε ο Γεώργιος Δ. Μπεχράκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το Κολλέγιο.

Στην ίδια τελετή ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος απένειμε το βραβείο Maria West Lifetime Achievement, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από την ιδρύτρια του Κολλεγίου, στην κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCΟ, Ιδρύτρια και Πρόεδρο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, για το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο και την ανεκτίμητη προσφορά της στην κοινωνία. Το Επιχειρηματικό Βραβείο απονεμήθηκε στους Αλεξάνδρα Πίττα-Χασάπη, Πάρι Καφαντάρη και Θεανώ Λιακοπούλου. Το Βραβείο Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στους Αντώνιο Φιοράκη και Ιωάννη Αραμπατζή. Το Βραβείο Επιστημών απονεμήθηκε στην Αθηνά Ανδρεάδη. Το Βραβείο Γραμμάτων και Τεχνών απονεμήθηκε στην κυρία Εβίτα Αράπογλου. Το Βραβείο Παιδείας απονεμήθηκε στον καθηγητή Οικονομίας Άρη Στουραίτη. Το Βραβείο Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Προσφοράς απονεμήθηκε στην κυρία Ουρανία Κλη- Εφραίμογλου, για την αφοσίωση της και τη μεγάλη της προσφορά   στη φροντίδα ορφανών παιδιών και άρρωστων ατόμων. Τέλος, Βραβείο Παιδείας απονεμήθηκε και στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» γενικά για τη φιλανθρωπική του δράση και τη συμβολή του στον τομέα της Παιδείας, και ειδικότερα για τη δημιουργία και υλοποίηση του   προγράμματος «Επανεκκίνηση και ενίσχυση των νέων» στην Ελλάδα.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.