Το Κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την Υγεία αλλά …. και το Περιβάλλον!

Το Κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την Υγεία αλλά …. και το Περιβάλλον!

Με μεγάλη μας χαρά, τη φετινή σχολική χρονιά, η ομάδα του SMOKEFREEGREECE συνεργάζεται με τη Μ.Κ.Ο. MEDASSET, προσεγγίζοντας το θέμα κάπνισμα όχι μόνο για τις συνέπειες που έχει στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στο περιβάλλον!

  • Είναι αποδεδειγμένο, ότι τα αποτσίγαρα αποτελούν την πλειονότητα των σκουπιδιών στο πλανήτη ξεπερνώντας και το πλαστικό!
  • Τα πουλιά, τα ψάρια και άλλα θαλάσσια ζώα θεωρούν τα αποτσίγαρα τροφή, τα τρώνε και πνίγονται από αυτά.

Με γνώμονα τα παραπάνω κι άλλες εκφάνσεις της μόλυνσης του περιβάλλοντος από το κάπνισμα, δημιουργήθηκε παρέμβαση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών τόσο για τις απειλούμενες με εξαφάνιση θαλάσσιες χελώνες και τους βιότοπούς τους, όσο και τις επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα στο περιβάλλον και στην υγεία του ανθρώπου.

Η παρέμβαση χάρη στην αμεσότητά της και το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που χρησιμοποιείται κερδίζει τους μαθητές και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον τους με τα ευρηματικά παιχνίδια, π.χ. Φιδάκι-τσιγαράκι, ανακυκλωδρομίες, κουκλοθέατρο με τη Νιρέττα- Καρέττα.

Οι παρεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μαθητές Δημοτικού, στο Εκπαιδευτικό και Οικολογικό Πάρκο Ν. Ψυχικού. Εκπαιδευτές είναι ο Κώστας Θωμόπουλος, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Μ.Κ.Ο. MEDASSET και η Μαρίνα Δέμη, Υπεύθυνη Υλοποίησης Προληπτικών Παρεμβάσεων για το Κάπνισμα στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ACG. Επίσης, στις παρεμβάσεις συμμετέχουν και οι εθελοντές Βάσια Κουρεμένου, Νίκος Μυσιρλάκης και Ελπίδα Χαμζίν.

Στο τέλος της παρέμβασης οι μαθητές λαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 

 

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.