Το 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο “Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα” στις 26 Νοεμβρίου 2019. Δηλώστε Συμμετοχή!

Το 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο “Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα” στις 26 Νοεμβρίου 2019. Δηλώστε Συμμετοχή!

Μετά την Τρίπολη και τα Τρίκαλα, το Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο “Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα” διοργανώνεται και πάλι στην Αθήνα!

Η καμπάνια για την πρόληψη του καπνίσματος ξεκίνησε από την πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE το 2009. Πρεσβευτές της προσπάθειας για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα είναι οι μαθητές όλης της χώρας, οι οποίοι αποδεικνύουν με τις επιλογές τους, ότι τα 10 χρόνια που ακολούθησαν ήταν αρκετά για να σημειωθεί σημαντική αλλαγή στην αντίληψη της κοινωνίας και συγκεκριμένα της νέας γενιάς, για το κάπνισμα.

Αρωγοί της καμπάνιας μας είναι οι μαθητές που παρακολουθούν καθημερινά, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, τις προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα και συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα». Το φετινό συνέδριο «επιστρέφει» στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι).

Το 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα» διοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο «George DBehrakis» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, όλων των τάξεων Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.

Το πρόγραμμα του Μαθητικού Συνεδρίου απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα, αλλά διαμορφώνεται και από τα ίδια τα παιδιά! Όπως κάθε χρόνο, η σκηνή θα γεμίσει από θεατρικά δρώμενα και μουσικές ερμηνείες από τους μαθητές των σχολείων που θα δηλώσουν συμμετοχή για να παρουσιάσουν τη δική τους προσέγγιση στην πρόληψη του καπνίσματος.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διοργανώνεται και ο 7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, με θέμα «Ναι στον Αθλητισμό. Όχι στο Κάπνισμα». Οι μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, καθώς και των Ειδικών Σχολείων, καλούνται να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, καλούνται να γράψουν ένα κείμενο (πχ ποίημα, επιστολή, αφήγημα).

Οδηγίες Συμμετοχής για το 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο:

  • Δημιουργία θεατρικού ή μουσικού δρώμενου διάρκειας μέχρι 10 λεπτά, με θέμα «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα»
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2019 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
  • Δηλώσεις συμμετοχής στο info@research lab.gr και στα τηλέφωνα 210 3314755, 210 6470056

Οδηγίες και Δήλωση Συμμετοχής στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό εδώ. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2019.

Δείτε εδώ την σχετική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Η φετινή χρονιά αποτελεί σταθμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος στην χώρα μας και τα παιδιά πρέπει να είναι πρωταγωνιστές!

Τα Πανελλήνια Μαθητικά Συνέδρια “Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα”!

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.