Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός “Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα”. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 20 Οκτωβρίου!

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός “Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα”. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 20 Οκτωβρίου!

Είσαι μαθητής της Ε’ ή της ΣΤ’ Δημοτικού και σου αρέσει να ζωγραφίζεις;
Είσαι μαθητής Γυμνασίου ή Λυκείου και εκφράζεσαι καλύτερα όταν γράφεις;
Θέλεις να μάθουν όλοι ότι η ζωή είναι πιο όμορφη όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας και το περιβάλλον;
Για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για να μεταφέρει το μήνυμα σου σε όλη την Ελλάδα! Ο Διαγωνισμός με θέμα «Η Ζωή Χωρίς Κάπνισμα» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα», το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στις 6 Νοεμβρίου 2018. Οι νικητές του Διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μαζί με έναν κηδεμόνα ή εκπαιδευτικό μέχρι την όμορφη και πρωτοποριακή πόλη της Θεσσαλίας για να παρακολουθήσουν το συνέδριο αλλά και να παραλάβουν το βραβείο τους!

Λεπτομέρειες Διαγωνισμού

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή:

 1. Μαθητές Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού και Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, με θέμα «Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα»
 2. Μαθητές Α΄, Β΄, και Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), οι οποίοι καλούνται να γράψουν ένα κείμενο, με θέμα «Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα».
  Το κείμενο μπορεί να είναι αφήγημα, άρθρο, ποίημα, ή επιστολή και να απευθύνεται όπου ο μαθητής επιθυμεί. Η έκτασή του (εκτός από τον τίτλο και τα ονόματα του/των συγγραφέα/ων και του παραλήπτη), δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 500 λέξεις

Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές.

Τρόπος συμμετοχής:

 • Τα έργα θα αποστέλλονται με email, ως συνημμένο αρχείο pdf, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
 • Το email θα έχει θέμα «Για τον 6ο ΠΜΔΕΚ»
 • Θα επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής κάθε συμμετέχοντα σε ψηφιακή μορφή συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του μαθητή και του υπευθύνου εκπαιδευτικού, τα στοιχεία του σχολείου και τη δήλωση του κηδεμόνα. Μπορείτε να βρείτε τη δήλωση εδώ.

Έπαθλα:

1η θέση (Βραβείο)

 • Ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (USB stick)
 • Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου
 • Επιταγή αξίας 100 ευρώ

Ειδικά για τις ομαδικές συμμετοχές προβλέπεται Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου, USB stick και επιταγή ύψους 100 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδας. Οι επιταγές ανά ομάδα δεν μπορούν να υπερβαίνουν στο σύνολό τους την αξία των 300 ευρώ (για παράδειγμα, αν κερδίσει μία ομάδα με 6 άτομα, το κάθε μέλος θα λάβει μία επιταγή ύψους 50 ευρώ – σύνολο 300 ευρώ).

2η θέση (Έπαινος)

 • Ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (USB stick)
 • Γραπτό Δίπλωμα Επαίνου

Βράβευση:

Η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, τη Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Αν το σχολείο σας είναι εντός Τρικάλων, οι διοργανωτές του Συνεδρίου θα καλύψουν τη μετακίνησή σας, προς και από το χώρο του Συνεδρίου (κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς).
Αν το σχόλειο σας είναι εκτός Τρικάλων, οι διοργανωτές του Συνεδρίου θα καλύψουν τα εξόδα μετακίνησης και 1 διανυκτέρευσης (εφόσον είναι αναγκαίο). Για τις ομαδικές συμμετοχές, ο μέγιστος αριθμός μαθητών για τους οποίους μπορούν να καλυφθούν μεταφορικά και διαμονή, δε μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις ανά βραβείο, συμπεριλαμβανομένου και του συνοδού εκπαιδευτικού ή κηδεμόνα.

Τελική ημερομηνία υποβολής των έργων, είναι η 20η Οκτωβρίου 2018. Μην ξεχαστείτε!

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του Διαγωνισμού εδώ.
Δείτε την έγκριση του Υ.Π.Ε.Θ. για τον Διαγωνισμό εδώ.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 3314755 ή μέσω email [email protected].

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα» διοργανώνεται με την έγκριση του Υ.Π.Ε.Θ., με αριθμό πρωτ. Φ15/163537/2018

Το Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και τον Δήμο Τρικκαίων.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.