Φθινοπωρινή Αποστολή στη Κίμωλο με τη +πλευση

Φθινοπωρινή Αποστολή στη Κίμωλο με τη +πλευση

Η ομάδα της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE και του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ταξίδεψε μέχρι τη Κίμωλο στο πλαίσιο της τριήμερης Φθινοπωρινής Αποστολής της Μ.Κ.Ο. «+πλευση». Από το 2014 στηρίζουμε το εθελοντικό έργο της Σύμπλευσης, που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μέσω παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες.

Μεταξύ των 17 ειδικοτήτων που κάλυψαν τη λειτουργία των ιατρείων της αποστολής, με 549 δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις σε 215 κατοίκους, η ομάδα μας πραγματοποιήσε εξετάσεις για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας. Παράλληλα, τα παιδιά του Δημοτικού παρακολούθησαν τη προληπτική παρέμβαση για το κάπνισμα που περιλαμβάνει συζήτηση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία και το περιβάλλον και για τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής και τέλος συμμετείχαν σε διαδραστικό παιχνίδι. ‘Ολοι οι μάθητες πήραν το μαθητικό τετράδιο «Μαθαίνω να μην Καπνίζω» και τις κάρτες που έχουν εκδοθεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE.

Ιδιαίτερη τιμή για την αποστολή, ήταν η συμμετοχή του καλαθοσφαιριστή Κώστα Τσαρτσαρή, Πρωταθλητής Ευρώπης το 2005 με τα χρώματα της Ελλάδας και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο, με δύο triplecrown (Πρωτάθλημα-Κύπελλο-Κύπελλο Ευρώπης). Ο Κώστας Τσαρτσαρής μίλησε στα παιδιά της Κιμώλου για τον αθλητισμό, την σχέση του με την καλλιέργεια της ευφυίας και της μεθοδικής εργασίας, πριν παίξει μαζί τους στο παρακείμενο γήπεδο.

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.