Εγκαίνια κέντρου εκπαίδευσης για το κάπνισμα στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II στη Τεγέα.

Εγκαίνια κέντρου εκπαίδευσης για το κάπνισμα στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II στη Τεγέα.

Την Τετάρτη 30 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κέντρου εκπαίδευσης για το κάπνισμα στο Δήμο Τρίπολης και συγκεκριμένα στο πρώην Δημαρχείο Τεγέας, δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος Μιχαήλ Ν.Στασινόπουλος- ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Στα εγκαίνια του χώρου, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Κουκάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός και ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης. Ο Δήμος Τρίπολης έρχεται ως αρωγός στην προσπάθεια ενημέρωσης για το κάπνισμα με έμφαση στη πρόληψη που κάνει το  Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), με επικεφαλή τον επιστημονικό υπεύθυνο, καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II.

Απευθυνόμενος στους μαθητές της Πέμπτης Δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Τεγέας που ήταν στα εγκαίνια και είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν πρώτοι μία προληπτική παρέμβαση για το κάπνισμα ο κ. Μπεχράκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πρόληψης του καπνίσματος σε νεαρή ηλικία και στη  σπουδαιότητα της ενημέρωσης των μαθητών. Επίσης, τόνισε τις οικονομικές συνέπειες του καπνίσματος δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι το κόστος καπνίσματος τριών μηνών ενός γονέα ισοδυναμεί με την αγορά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ το κόστος καπνίσματος ενός ενήλικα ισοδυναμεί με την αγορά ενός σπιτιού.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης , συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Σταύρο Κουκάκη , στα εγκαίνια του αντικαπνιστικού κέντρου Πελοποννήσου ,δήλωσε: « Είμαι πολύ ευτυχής που συμβάλλαμε από την πλευρά μας στην προσπάθεια ενημέρωσης κατά του καπνίσματος που γίνεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Σε καμία περίπτωση δεν θα μέναμε απαθείς σε μια τέτοια δράση καθώς ο Δήμος στηρίζει ανάλογες προσπάθειες πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον μας».

Αμέσως μετά τα εγκαίνια στο πρώην Δημαρχείο Τεγέας, ακολούθησε εκδήλωση βράβευσης των σχολείων στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης  που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό με τίτλο “Να ζει κανείς ή να καπνίζει;”.

Αίθουσα κέντρου εκπαίδευσης  και υλοποίησης των προληπτικών παρεμβάσεων για το κάπνισμα στη Τεγέα.

 

 

 

 

 

Προληπτική παρέμβαση  για το κάπνισμα στους μαθητές της Πέμπτης Δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Τεγέας.

 

 

 

 

 

Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης

 

Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο τύπου.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.