Αποστολή μαθητικών τετραδίων στις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου

Αποστολή μαθητικών τετραδίων στις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου

Τα μαθητικά τετράδια “Μαθαίνω να μην Καπνίζω” ξεκινούν το ταξίδι τους για ακόμα περισσότερες περιοχές της Ελλάδας!

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων SMOKEFREEGREECE, σχεδιάστηκε ένα χρηστικό μαθητικό τετράδιο για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, στις σελίδες του οποίου τα παιδιά μπορούν να βρουν ενημερωτικά και αισιόδοξα μηνύματα που στοχεύουν στην ενίσχυση των προσπαθειών για την πρόληψη του καπνίσματος σε νέες ηλικίες. Η εικονογράφηση του τετραδίου, με χαρούμενες εικόνες και θέματα, στοχεύει στην πρόωθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενημέρωση των παιδιών για τα πλεονεκτήματα του μη καπνίσματος.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το Εθνικό Τυπογραφείο ανέλαβαν την εκτύπωση 160.000 αντίτυπων του μαθητικού τετραδίου το 2017.

Τα μαθητικά τετράδια διατίθενται δωρεάν σε όλους τους μαθητές που παρακολουθούν τις προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα, ενώ το 2018 υλοποιήθηκε αποστολή περίπου 100.000 αντίτυπων σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και Νησιών του Αιγαίου, με την πολύτιμη βοήθεια των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Φέτος, η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ ανανεώθηκε και ενισχύθηκε με την έκδοση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμωνκαι την αποστολή περισσότερων τετραδίων σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας!

Τα τετράδια συσκευάστηκαν και πριν μερικές μέρες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ξεκίνησαν την αποστολή τους σε περίπου 900 Δημοτικά Σχολεία στις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου! Το μήνυμα ταξιδεύει σε όλη τη χώρα με παραλήπτη τη νέα γενιά που πρωτοστατεί στην αλλαγή της στάσης της κοινωνίας απέναντι στην αντιμετώπιση και τον έλεγχο του καπνίσματος.

Ευχαριστούμε πολύ όλες τις Γενικές Διευθύνσεις και το προσωπικό των Ελληνικών Ταχυδρομείων για τον εξαιρετικό συντονισμό και την υλοποίηση της αποστολής!

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μπορούν να μας στείλουν φωτογραφίες των παιδιών με τα καινούρια τους τετράδια, αλλά και τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν μέσα από τις σελίδες των τετραδίων, στο email [email protected] ή μέσω της σελίδας μας στο Facebook

#smokefreegreece

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.