7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός “ΝΑΙ στον Αθλητισμό – ΟΧΙ στο Κάπνισμα”

7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός “ΝΑΙ στον Αθλητισμό – ΟΧΙ στο Κάπνισμα”

Στις 20 Νοεμβρίου 1989, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών επικύρωσε και υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ένα επίτευγμα που αποτελεί ορόσημο για την προστασία των δικαιωμάτων κάθε παιδιού σε όλο τον κόσμο . Σήμερα, 30 χρόνια μετά και με αρκετά επιτεύγματα προς αυτή τη κατεύθυνση, η Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι το κάθε παιδί πρέπει να ανατρέφεται σε περιβάλλον με κυρίαρχο το πνεύμα ειρήνης, αξιοπρέπειας, ανοχής, ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Τα παιδιά έχουν πλέον τον λόγο για τη διαμόρφωση των συνθηκών του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν και εξελίσσονται. Με τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση μπορούν να διεκδικήσουν και να επιτύχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για το σήμερα και φυσικά το μέλλον τους. Ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για την ειρήνη, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την ισότητα των φύλων, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και φυσικά την υγεία!

Με τη διοργάνωση των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να εκφράσουν την άποψη, τις ιδέες και τη στάση τους απέναντι στην επιλογή για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα. Με φετινό θέμα “ΝΑΙ στον Αθλητισμό – ΟΧΙ στο Κάπνισμα“, τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού συμμετείχαν με έργα ζωγραφικής, ενώ οι μαθητές Γυμνασίου και Α’ Λυκείου αποτύπωσαν σε μορφή κειμένου τα επιχειρήματα για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, χωρίς εξαρτήσεις.

Όπως κάθε χρόνο, οι συμμετοχές ήρθαν από σχολεία όλης της Ελλάδας και μας εξέπληξαν με τη εφευρετικότητα, τις ιδέες και τη δύναμη της έκφρασης των παιδιών. Τα μηνύματα των παιδιών δεν απευθύνονται στους διοργανωτές του διαγωνισμού, αλλά σε όλα τα παιδιά και σε όλη τη κοινωνία! Για τον λόγο αυτό, οι νικητές του διαγωνισμού θα παρευρεθούν στο 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα”, που θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, στο Υπουργείο Υγείας & Θρησκευμάτων (Αθήνα), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, για να παραλάβουν τα βραβεία τους και να συμμετέχουν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά σε αυτή τη δράση πρόληψης του καπνίσματος. Εκτός από τα έργα των νικητών, οι μαθητές της Αττικής που θα παρακολουθήσουν και θα πρωταγωνιστήσουν στο Συνέδριο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλες τις συμμετοχές του Διαγωνισμού οι οποίες θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο έξω από την αίθουσα διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Ευχόμαστε όλα τα παιδιά να εμπνευστούν από τα έργα των συνομηλίκων τους και να συμμετέχουν στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που θα διοργανωθεί την επόμενη σχολική χρονιά!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

Οι συμμετοχές που διακρίθηκαν στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Ε’ Δημοτικού

Βραβείο: Δέσποινα-Ειρήνη Τριανταφυλλίδου, Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη)
Έπαινος: Ιάσονας Λάμπρος, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων
Έπαινος: Γιάννης Ασπρούτσος & Μυρτώ Χατζηαντωνίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

ΣΤ’ Δημοτικού

Βραβείο: Δήμητρα Μπανάκου & Ελένη Τσαλικίδη, 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας
Έπαινος: Μυρτώ Καστανάκη, Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου (Χανιά)
Έπαινος: Δημήτρης Βιλιώτης, Σπύρος Σιάρκος, Αντώνης Καραδήμας, Άγις Σαλτάνης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων (Αθήνα)

Ειδικό Σχολείο

3 μαθητές από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κορδελιού (Θεσσαλονίκη)

Α’ Γυμνασίου

Βραβείο: Νικόλαος Πεδιαδίτης, 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου (Κρήτη)
Έπαινος: Μυρσίνη Αποστόλου, Pierce College, AGC (Αθήνα)

Β’ Γυμνασίου

Βραβείο: Ιωάννα Σιμιτζή/Νικολάια Σκουρτοπούλου-Μόσχου/ Δήμητρα Τέντα/ Μάρθα Τέντα, Αναξαγόρειο Γυμνάσιο Νέας Λαμψάκου (Εύβοια)
Έπαινος: Δέσποινα Λάχανη, 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης
Έπαινος: Κωνσταντίνος Γεωργίου, Εκπαιδευτήρια Δούκα (Αθήνα)

Γ’ Γυμνασίου

Βραβείο: Κλέα Διαμάντη/ Φιόνα Πούλα/ Ευαγγελία Λόνγκο/ Βικτόρια Αλίκο, Εκπαιδευτήρια Πνοή Αγάπης (Αργυρόκαστρο, Αλβανία)
Έπαινος: Βασιλική Σαπουνά/ Μαρία-Άννα Σπανούδη/ Κωνσταντίνα Παναγοπούλου, Κολέγιο “ΔΕΛΑΣΑΛ” (Θεσσαλονίκη)

Α’ Λυκείου

Βραβείο: Παναγιώτης Γεωργίου, Εκπαιδευτήρια Δούκα (Αθήνα)
Έπαινος: Πατσούρη Σταματία, 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Επίσης,θα δοθεί Έπαινος σε 2 μαθητές από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.