4-2-2015: Κεντρική Εκδήλωση στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

4-2-2015: Κεντρική Εκδήλωση στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου η κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και ο καθηγητής Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και μόνο στο Σύνταγμα μοιράστηκαν περισσότερα από 6.000 ενημερωτικά φυλλάδια.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε το Κέντρο Έρευνας Καπνίσματος και Καρκίνου του Πνεύμονος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και συγκεκριμένα οι ιατροί και ερευνητές του Κέντρου, Τζώρτζη Άννα, Ευσταθία Κωνσταντινίδη και Ανδρέας Λάππας πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό δωρεάν σπιρομετρήσεων για το λειτουργικό έλεγχο της αναπνοής. Σε κάθε πολίτη μετά την εξέταση δόθηκε επιπλέον σύντομη διάλεξη, σχετικά με τα αποτελέσματα των σπιρομετρήσεων, την αιτιολογική συσχέτιση του καπνίσματος με τη νόσο του. Επίσης, έγινε προσπάθεια ενίσχυσης του κινήτρου διακοπής, τονίσθηκαν τα αναμενόμενα οφέλη και δόθηκαν συμβουλές για τη διαδικασία και τα διαθέσιμα μέσα απεξάρτησης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, δηλώσεις έκανε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Ευάγγελος Φιλόπουλος. Τέλος, μια πραγματικά συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή ήταν όταν οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν γύρω από το σιντριβάνι και με τη συμβολική σιωπή ενός λεπτού τίμησαν όσους έχασαν την μάχη με τον καρκίνο, αλλά και υποσχέθηκαν ενεργό συμμετοχή στον αντικαρκινικό αγώνα.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Πατήστε εδώ να δείτε το video της εκδήλωσης.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.