Χειμερινή Εξόρμηση Σύμπλευσης – Άγιος Ευστράτιος

Χειμερινή Εξόρμηση Σύμπλευσης – Άγιος Ευστράτιος

Το ερευνητικό εργαστήριο “George D. Behrakis” της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ταξίδεψε με την εθελοντική ομάδα Σύμπλευση στον Άγιο Ευστράτιο από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης πραγματοποιήθηκαν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις με εξειδικευμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Μεταξύ αυτών λειτούργησε και το Πνευμονολογικό Ιατρείο με ιατρό την Άννα Τζώρτζη και τεχνολόγο το Γεράσιμο Μπακέλα  που παρείχαν λεπτομερή λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση, οξυμετρία, καθώς και σπιρομέτρηση, καμπύλη ροής – όγκου.

Περίπου 40 ασθενείς εξετάσθηκαν στο νησί. Σε όλους δόθηκε διάγνωση, φαρμακευτική αγωγή κι επί ενδείξεως σύσταση για τον απαραίτητο περαιτέρω διαγνωστικό έλεγχο (Μελέτη ύπνου, αξονική τομογραφία, πλήρης λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής). Όσοι ασθενείς είχαν ένδειξη Λειτουργικού Ελέγχου της Αναπνοής παραπέμφθηκαν για δωρεάν πλήρη έλεγχο στο «George D. Behrakis» ερευνητικό εργαστήριο.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης αυτής πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις για το κάπνισμα σε μικρούς και μεγάλους, από τη βιολόγο Μαρίνα Δέμη.

Η ενημέρωση για την πρόληψη του καπνίσματος είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους, που γέμισαν το πνευματικό κέντρο του νησιού το απόγευμα του Σαββάτου. Στο τέλος των ενημερώσεων όλοι οι μαθητές έλαβαν από ένα τετράδιο με κατάλληλα μηνύματα κατά του καπνίσματος αλλά και μηνύματα που προάγουν την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής , αυτοκόλλητα, αφίσες, αλλά και από ένα μπαλόνι με το μήνυμα “Τα παιδιά λένε όχι στο τσιγάρο!”. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς έλαβαν από ένα βιβλίο με τίτλο ¨Παιδεία Για Έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα¨.

 

 

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.