Μαθητική Ημερίδα για την Πρόληψη του Καπνίσματος από το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Μαθητική Ημερίδα για την Πρόληψη του Καπνίσματος από το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Το νέο έτος ξεκίνησε δημιουργικά με νέες συνεργασίες για την ομάδα του Smokefreegreece.

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μαθητική ημερίδα για την Πρόληψη του Καπνίσματος στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, το Δήμο Τρικκαίων, το Ερευνητικό Εργαστήριο “George D. Behrakis” της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Τους προσκεκλημένους και τους 450 μαθητές από όλα τα Γυμνάσια της πόλης καλωσόρισαν η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Βασιλική Κάκλα και η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, κ. Φανή Σμιξιώτη.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης που κάλεσε τους νέους να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια του Παθητικού Καπνίσματος, να βοηθήσουν το έργο του Δήμου τους και να απαιτήσουν ένα Κόσμο χωρίς Κάπνισμα!

Επίσης, παρουσιάστηκε η αντικαπνιστική εκστρατεία του Δήμου Τρικκαίων από τον ίδιο το Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μιχάλη Λάππα και την Πνευμονολόγο κ. Σοφία Γιδά.

κ. Μιχάλης Λάππας, κ. Σοφία Γιδά

Τις εντυπώσεις έκλεψαν, όμως, για ακόμη μία φορά οι μαθητές που εκφράστηκαν μέσω της τέχνης και με ένα θεατρικό δρώμενο, που επιμελήθηκε η θεατρολόγος κ. Βίκυ Ιακωβάκη,  εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και προβλημάτισαν το κοινό.

Οι μαθητές αγκάλιασαν όλη την εκδήλωση και στο τέλος έγραψε ο καθένας από αυτούς το δικό του μήνυμα για το κάπνισμα σε μία αφίσα που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής ανακοινώθηκε από την ομάδα του Smokefreegreece ότι το 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο “Παιδεία Για Έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα”, που πλέον έχει γίνει θεσμός στη σχολική κοινότητα, θα λάβει χώρα στα Τρίκαλα το Νοέμβριο του 2018.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.