Βιωματικά σεμινάρια γονέων και εκπαιδευτικών σε 7 Περιφέρειες της Ελλάδας

Βιωματικά σεμινάρια γονέων και εκπαιδευτικών σε 7 Περιφέρειες της Ελλάδας

Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε την έναρξη του Προγράμματος «Δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και γονέων για την πρόληψη του καπνίσματος και την προαγωγή της υγείας του σχολικού πληθυσμού στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου».

Η συγκεκριμένη δράση έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, με δικαιούχο το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνάς και Θρησκευμάτων.

Η παραπάνω πράξη υλοποιείται αλληλένδετα, αλλά και σε συνάρτηση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής υγείας για το κάπνισμα στα σχολεία, στο πλαίσιο της οριζόντιας πράξης με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Υποστήριξης για την Οργάνωση και Υλοποίηση Προγράμματος Αγωγής Υγείας για το Κάπνισμα στα Σχολεία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός του εκπαιδευτικού και ενημερωτικού υλικού που θα αποσταλεί στα σχολεία, την  πραγματοποίηση 7 Ημερίδων-Βιωματικών Σεμιναρίων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης οι οποίες θα απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ταξίδι στις Περιφέρειες της χώρας θα ξεκινήσει από την Χίο την Τετάρτη 18/11/2015 όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο, ενώ στην συνέχεια οι ειδικά καταρτισμένοι εκπαιδευτές θα επισκεφθούν την Τρίπολη στις 19/11/2015, την Πάτρα στις 20/11/2015, την Αλεξανδρούπολη στις 23/11/2015, την Καρδίτσα στις 24/11/2015, τα Ιωάννινα στις 25/11/2015 και τα Χανιά στις 27/11/2015.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν εκτός σχολικού ωραρίου ώρες 15.30-19.30, ενώ η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής (πατώντας πάνω σε μια απο τις παραπάνω πόλεις)  ή να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Συντονισμού και Υποστήριξης του Προγράμματος στο e-mail: smokefreegreece@outlook.com, στο τηλέφωνο 2107212520 και στο fax: 210 7298197.

Σας περιμένουμε!

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.