Πνευμονολογικό Ιατρείο και σπιρομετρήσεις στους Λειψούς

Πνευμονολογικό Ιατρείο και σπιρομετρήσεις στους Λειψούς

Στις 29 και 30 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Υγείας των Λειψών, λειτούργησε Πολυιατρείο,με τη συμμετοχή των ιατρών μελών της ομάδας +πλευση. Μεταξύ αυτών και το Πνευμονολογικό Ιατρείο που πραγματοποίησαν οι ιατροί Άννα Τζώρτζη και Ανδρέας Λάππας, μέλη της +πλευσης και ερευνητές του Κέντρου Έρευνας Καπνίσματος και Καρκίνου Πνεύμονος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Το Πνευμονολογικό Ιατρείο λειτούργησε το Σάββατο από 13:00 έως 19:00 το μεσημέρι. Εξετάσθηκαν περίπου 35 ασθενείς, με λεπτομερή λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση, σπιρομέτρηση και καμπύλη ροής – όγκου, οξυμετρία. Στους ασθενείς δόθηκε διάγνωση, φαρμακευτική αγωγή, ενώ όπου υπήρχε η ένδειξη συνεστήθη περαιτέρω διαγνωστικός έλεγχος (αξονική τομογραφία, μελέτη ύπνου).

Σε κάθε καπνιστή δόθηκε επιπλέον σύντομη εξατομικευμένη διάλεξη, σχετικά με την αιτιολογική συσχέτιση του καπνίσματος με τη νόσο του, έγινε προσπάθεια ενίσχυσης του κινήτρου διακοπής, τονίσθηκαν τα αναμενόμενα οφέλη και δόθηκαν συμβουλές για τη διαδικασία και τα διαθέσιμα μέσα απεξάρτησης.

Μετά το πέρας του Ιατρείου, ακολούθησαν επισκέψεις κατ’οίκον για να εξετασθούν ασθενείς που δεν ήταν σε θέση να μετακινηθούν.

Στη συνέχεια η ομάδα αναχώρησε για τους Αρκιούς όπου μετά το γεύμα εξετάσθηκαν και εκεί ασθενείς.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.