Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαΐου τοΠρόγραμμα ενημέρωσης για το ευρύ κοινό “Τα παιδιά λένε όχι στο τσιγάρο!”, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος HEART II και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του προγράμματος HEART II στο Εμπορικό Κέντρο Mc Arthur Glen, χιλιάδες πολίτες της Αθήνας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στην πράξη σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος, καθώς και να απευθύνουν τα ερωτήματά τους στο εξειδικευμένο προσωπικό της εκδήλωσης.

«Τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, το σύνθημα είναι Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Τσιγάρο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας έχει αγκαλιάσει τόσο η εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη την Ελλάδα, όσο και το ευρύ κοινό, καθώς ο κόσμος έχει πλέον συνειδητοποιήσει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και την ανάγκη ενημέρωσης των παιδιών και των νέων. Ο πόλεμος ενάντια στο κάπνισμα κερδίζεται στα σχολεία. Τα παιδιά λένε όχι στο τσιγάρο!¨, τόνισε μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δράσης κατά του Καπνίσματος.

Το σύνολο των επισκεπτών έλαβε το έντυπο υλικό του προγράμματος και παρακολούθησε τα ενημερωτικά spots ενάντια στο κάπνισμα,εκατοντάδες ενήλικες πραγματοποίησαν δωρεάν σπιρομετρήσεις, ενώ παιδιά και έφηβοι είχαν ενεργό συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις προαγωγής υγείας και μετέφεραν στον κόσμο το μήνυμα της εκδήλωσης μέσα από χιλιάδες μπαλόνια που τους μοιράστηκαν.

Διαβάστε όλο το Δελτίο Τύπου 

 

 

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.