Ενημερωτική εκστρατεία «Πάρε θέση στη συμμαχία κατά του καπνίσματος» από φορείς της Λάρισας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας και η Πνευμονολογική Κλινική του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Εταιρία Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας οργάνωσαν μια τριήμερη ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο «Πάρε θέση στη συμμαχία κατά του καπνίσματος».

Η δράση αυτή διήρκησε από την Δευτέρα 26 Μαΐου έως την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Κατσίγρα του Ιατρικού Τμήματος (πρώην κλινική Κατσίγρα), καθώς και στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Πραγματοποιήθηκαν διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, διενέργεια δημοσκόπησης με έμφαση στο παθητικό κάπνισμα και δωρεάν σπιρομετρήσεις σε καπνιστές από ιατρική μονάδα της Πνευμονολογικής κλινικής εντός του κτιρίου Κατσίγρα.

Η ενημερωτική δράση κορυφώθηκε την Τετάρτη 28 Μαίου με εκδήλωση στο αμφιθέατρο του κτιρίου Κατσίγρα όπου μίλησαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κ.Γουργουλιάνης, κ. Χ. Χατζηχριστοδούλου, κ. Χ. Χατζόγλου και κ. Γ. Ραχιώτης, ο πνευμονολόγος- εντατικολόγος και αναπλ. καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard κ. Π. Μπεχράκης και ο δημοσιογράφος και εθελοντής των ενεργών Πολιτών Λάρισας κ. Γ. Τράντας. Στην εκδήλωση παρευρέθη και η υφυπουργός Υγείας κα Ζ. Μακρή.

Ο κ. Π. Μπεχράκης αναφέρθηκε στο θέμα του παθητικού καπνίσματος ως παγκόσμιο ζήτημα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων παιδιών, γυναικών, εργαζομένων και ευπαθών ομάδων. Αναφερόμενος στην σχετική διακήρυξη Ελλήνων φοιτητών κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να υιοθετήσουν και να υποστηρίξουν την ελληνική αυτή πρόταση οποία έχει ήδη αρχίσει και γίνεται αποδεκτή σε διεθνές επίπεδο.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.