Νίκη Κεραμέως: “Ως έγκυος βουλευτής πάσχιζα να βρω χώρο εντός της Βουλής που δεν κάπνιζαν”

Νίκη Κεραμέως: “Ως έγκυος βουλευτής πάσχιζα να βρω χώρο εντός της Βουλής που δεν κάπνιζαν”

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, περιέγραψε την εμπειρία της στη Βουλή την περίοδο της εγκυμοσύνης της, καταγγέλλοντας πως πάσχιζε να βρει χώρο εντός του Κοινοβουλίου, «στον οποίο να μην αναγκαζόμουν να υποστώ και εγώ και το έμβρυο τον καπνό των καπνιστών».

Η κ. Κεραμέως, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, σημείωσε: «Πριν από μερικούς μήνες είχα την ευτυχία να είμαι έγκυος, ούσα βουλευτής και με λύπη σας καταθέτω ότι πάσχιζα να βρω χώρο εντός του Κοινοβουλίου στον οποίο να μην αναγκαζόμουν να υποστώ και εγώ και το έμβρυο τον καπνό των καπνιστών. Πήγαινα από καρέκλα σε καρέκλα, από καναπέ σε καναπέ γιατί όλο και κάποιος κάπνιζε δίπλα μου. Είναι θλιβερό αλλά και εξοργιστικό».

Όπως ανέφερε η ίδια, «με εξαίρεση την αίθουσα της Ολομέλειας και των επιτροπών δεν υπάρχει σχεδόν κανένας χώρος εντός της Βουλής στον οποίο να γίνεται σεβαστή η απαγόρευση του καπνίσματος. Εντευκτήριο, αίθουσες κομμάτων, γραμματείες, διάδρομοι, τουαλέτες, παντού τσιγάρο. Αν δεν εφαρμόσουμε εμείς πρώτα υποδειγματικά τους νόμους, πώς περιμένουμε από τους πολίτες να το κάνουν; Και με αυτή την αφορμή, απευθύνω αίτημα προς το Προεδρείο της Βουλής για το αυτονόητο, να εφαρμόσει, επιτέλους, τον αντικαπνιστικό νόμο εντός της Βουλής».

Δείτε το απόσπασμα εδώ και με αγγλικούς υπότιτλους εδώ .

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.