Μαθητική Εκδήλωση του Προγράμματος HEART II στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Μαθητική Εκδήλωση του Προγράμματος HEART II στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Στο πλαίσιο του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους μαθητές στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο Γεώργιος Μπεχράκης, διεθνούς φήμης ερευνητής στον χώρο της φαρμακευτικής ιατρικής και ευεργέτης με φιλανθρωπικό έργο στη Βοστώνη των ΗΠΑ και ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος HEART II.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, χαιρετίζοντας την έναρξη του 6ου πανελλήνιου συνεδρίου “Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα”, στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας  ανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα κόψει το κάπνισμα ενώπιον των μαθητών.

«Αυτή τη στιγμή, στα 65 μου χρόνια, κάνω αγωνιώδεις προσπάθειες και θα τα καταφέρω να κόψω το κάπνισμα. Κάνοντας έναν απολογισμό, προσπαθώ να δω τι μου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια. Σας διαβεβαιώνω πως μόνο προβλήματα, ευτυχώς όχι ανεπανόρθωτα, μου άφησε αυτή η συνήθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους περίπου χίλιους μαθητές που βρέθηκαν σήμερα στο υπουργείο.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και την αγωγή τους, δηλαδή και τις συνήθειες και την υγεία τους. «Η υγεία και η ζωή είναι πάνω από τα κέρδη. Η υγεία είναι πάνω από τα κέρδη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και χαιρέτισε τη «συστηματική», όπως ανέφερε, προσπάθεια του Γιώργου Μπεχράκη και το φιλανθρωπικό του έργο για να ενημερωθούν οι μαθητές για το κάπνισμα και τις βλαβερές του συνέπειες.

Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Μπεχράκης τόνισε ότι οι νέοι θα πρέπει να κατανοήσουν τους κινδύνους του καπνίσματος και επεσήμανε ότι «τα σημερινά τσιγάρα δεν είναι σαν εκείνα του παρελθόντος, καθώς είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να εθίζουν τους χρήστες».

«Να ρωτάτε. Να κάνετε ερωτήσεις για να μαθαίνετε τι έχετε να αντιμετωπίζετε» προέτρεψε τους μαθητές ο κ. Μπεχράκης.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε βραβεία σε μαθητές από όλη την Ελλάδα για τα έργα-κόμικ που έφτιαξαν.

Ειδικότερα, το πρώτο βραβείο δημοτικών σχολείων πήρε το Δημοτικό Σχολείο Βαμβακόπουλου Χανίων, ακολούθησαν το 23ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και το Δημοτικό Σχολείο Φιλώτιας Πέλλας. Στα γυμνάσια, πρώτευσε το 2ο Γυμνάσιο Σχολείο Μεγάρων και ακολούθησαν το Νέο Σχολείο – Ιδιωτικό γυμνάσιο ‘Αργους και το 3ο Γυμνάσιο Σχολείο Αμαρουσίου. Τέλος, από τα λύκεια, βραβεύτηκαν το 1ο ΕΠΑΛ και ΕΚ Ιωαννίνων, το 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά και το 2ο ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν παρουσιάσεις των προγραμμάτων αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς επίσης και συναυλία από το μουσικό γυμνάσιο Αλίμου, η οποία ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία.

Σημειώνεται ότι το πανελλήνιο συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου με την τελετή αναγόρευσης του Γιώργου Μπεχράκη επίτιμου διδάκτορα της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.