Βάσω Ευαγγελοπούλου

SMOKEFREEGREECE-EVANGELOPOULOU

Βάσω Ευαγγελοπούλου
Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, MD, PhD

Η Βάσω Ευαγγελοπούλου, είναι ιατρός Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθώς και διδάκτωρ της ιδίας Σχολής. Εργάστηκε επί είκοσι χρόνια (1988-2008) ως εντατικολόγος στη ΜΕΘ του Κοργιαλένειου-Μπενάκειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, μέχρι τη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Διευθύντριας και επί δεκαπέντε χρόνια ως υπεύθυνη του Πνευμονολογικού Ιατρείου και του Εργαστηρίου Λειτουργικού Ελέγχου της Αναπνοής του ιδίου Νοσοκομείου.

Διετέλεσε επί οκτώ χρόνια (2008-2015) Διευθύντρια της ΜΕΘ του Διαγνωστικού και Νοσηλευτικού Κέντρου «Κυανούς Σταυρός» και υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του ιδίου Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Επί τρία χρόνια (2012-2015)  υπήρξε  εξωτερική συνεργάτης του ΙΙΒΕΑΑ στο πρόγραμμα HEART. Aπό το 2015 είναι συνεργάτης του “George D. Behrakis Research Lab” της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του SmokefreeGreece.

Έχει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο, με δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή ιατρικά περιοδικά, καθώς και σε ιατρικά συνέδρια.

Έχει διατελέσει μέλος και πρόεδρος Οργανωτικών Επιτροπών ιατρικών και εκπαιδευτικών συνεδρίων.

Έχει συγγραφικό έργο: α) Συμμετοχή με δύο κεφάλαια στο βιβλίο «Κάπνισμα, Νοσηλευτική Παρέμβαση» Αθήνα, 2018 β)  Επιμέλεια περιεχομένου στο μαθητικό τετράδιο «Μαθαίνω να μην καπνίζω!» Αθήνα 2017 γ) Συμμετοχή στην επιμέλεια του βιβλίου για  εκπαιδευτικούς «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα» Αθήνα 2016 δ) Συγγραφή βιβλίου με ιατρικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο «Ύπνος των Παιδιών και Νανουρίσματα» Αθήνα 2015 ε) Συμμετοχή σε Οδηγό Αυτοβοήθειας για τη  Διακοπή του Καπνίσματος στην Εγκυμοσύνη «Επειδή σ’ αγαπώ δεν καπνίζω» Αθήνα 2014.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα έχουν σχέση με: α) Προγράμματα Ελέγχου του Καπνίσματος β) Λειτουργικό Έλεγχο της Αναπνοής γ) Λοιμώξεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δ) Επιβίωση του Σηπτικού Ασθενή.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE, η οποία δραστηριοποιείται από το 2009 στην πρόληψη του καπνίσματος με έμφαση στη σχολική κοινότητα, δεν φέρει ουδεμία σχέση με φορείς, ιδρύματα, άτομα, πρωτοβουλίες με παρεμφερές όνομα ή σκοπό. Δεν έχει καμία οικονομική, ιδεολογική, κοινωνική σχέση ή συνεργασία με βιομηχανία παραγωγής και εταιρείες διάθεσης, προώθησης καπνικών και σχετικών νεωτεριστικών προϊόντων.

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από την Eλληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
eae-logo
Μια δημιουργία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017