Παναγιώτης Μπεχράκης

SMOKEFREEGREECE-PAN-BEHRAKIS

Παναγιώτης Μπεχράκης
Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, MD, PhD, FCCP

Διεύθυνση: Ηπίτου 17β, Αθήνα 105 57, Ελλάδα
Τηλεφωνο: 00 30 210 647 0056
Email: panbehrakis@gmail.com

Ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης είναι ιατρός Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος κάτοχος τριών ειδικοτήτων: Παθολογίας, Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Dr in Philosophy (PhD) Πανεπιστημίου McGill, ο κ. Μπεχράκης είναι σήμερα διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Network for Smoking and Tobacco Prevention(ENSP), Ιδρυτής και διευθυντής του “George D. Behrakis RESEARCH LAB” της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ερευνητής στο Ιατροβιολογικό Ίδρυμα Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών(ΙΙΒΕΑΑ), καθώς επίσης ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του American College of Chest Physicians(ACCP).

Υπήρξε Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας της Αναπνοής στην Ιατρική Σχολή του  Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών επί 22 έτη, καθώς επίσης και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου HARVARD επί 5 έτη. Έχει περισσότερες από 150 διεθνείς πλήρεις δημοσιεύσεις με 3200 αναφορές στην διεθνή βιβλιογραφία.

Σε θέματα ελέγχου του καπνίσματος ο κ.Μπεχράκης θεωρείται expert σε παγκόσμιο επίπεδο, εκπροσωπεί την Ελλάδα σε σχετικές με το κάπνισμα δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Από το 2017 είναι ο κύριος Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Joint Action on Tobacco Control.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE, η οποία δραστηριοποιείται από το 2009 στην πρόληψη του καπνίσματος με έμφαση στη σχολική κοινότητα, δεν φέρει ουδεμία σχέση με φορείς, ιδρύματα, άτομα, πρωτοβουλίες με παρεμφερές όνομα ή σκοπό. Δεν έχει καμία οικονομική, ιδεολογική, κοινωνική σχέση ή συνεργασία με βιομηχανία παραγωγής και εταιρείες διάθεσης, προώθησης καπνικών και σχετικών νεωτεριστικών προϊόντων.

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE χρηματοδοτείται από το Behrakis Foundation Boston MA και υποστηρίζεται από την ΜΚΟ Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
iph
lab-behrakis-logo
Created by
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017