Ελένη Σουμελίδου

SmokeFreeGreece-Soumelidou

Ελένη Σουμελίδου
Ψυχολόγος MSc

Διεύθυνση: Ηπίτου 17β, Αθήνα 105 57, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2106009800- 3109

Η Ελενη Σουμελίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και απέκτησε το μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο του KENT στην Αγγλία με αντικείμενο την ψυχοθεραπεία. Εκεί, μελέτησε όλα τα μοντέλα ψυχοθεραπείας με κυρίως έμφαση στο ψυχαναλυτικο μοντέλο, ενώ, δούλεψε εθελοντικά στο νοσοκομείο St.Martins με ασθενείς σε ατομικό αλλά και ομαδικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε για 5 χρόνια στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας στην ομαδική ψυχοθεραπέια, στην οικογενειακή ψυχοθεραπεία και στην ψυχοθεραπεία ζεύγους.  Έπειτα, ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του International Psychotherapy Institute όπου εξειδικεύτηκε στην ψυχοθεραπεία ζέυγους. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στην χρήση και ερμηνεία του τεστ θεματικής αντίληψης ΤΑΤ και του τεστ προσωπικότητας MMPI-2.

Είναι μέλος του Mέλος του British Psychological society (BPS) και του Canterbury Consortium of Psychoanalytic and Psychodynamic Psychotherapists (CCOPPP). Επίσης, είναι πρόσεδρο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE, η οποία δραστηριοποιείται από το 2009 στην πρόληψη του καπνίσματος με έμφαση στη σχολική κοινότητα, δεν φέρει ουδεμία σχέση με φορείς, ιδρύματα, άτομα, πρωτοβουλίες με παρεμφερές όνομα ή σκοπό. Δεν έχει καμία οικονομική, ιδεολογική, κοινωνική σχέση ή συνεργασία με βιομηχανία παραγωγής και εταιρείες διάθεσης, προώθησης καπνικών και σχετικών νεωτεριστικών προϊόντων.

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE χρηματοδοτείται από το Behrakis Foundation Boston MA και υποστηρίζεται από την ΜΚΟ Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
iph
lab-behrakis-logo
Μια δημιουργία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017