Άννα Τζώρτζη

SMOKEFREEGREECE-ANNA-TZORTZI

Άννα Τζώρτζη
Πνευμονολόγος MD, FCCP

Η Άννα Τζώρτζη αποφοίτησε από το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με πτυχίο Ιατρικής και στη συνέχεια ειδικεύθηκε στην Πνευμονολογία –Φυματιολογία στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «η Σωτηρία» (1986-1990).

Εργάσθηκε ως επιμελήτρια Πνευμονολόγος στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης (1991-1993) και στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) ( 1993-2001).

Το 2003 μετακινήθηκε στην Αθήνα όπου εργάσθηκε στο Πνευμονολογικό τμήμα των  Νοσοκομείων  «Ερρίκος Ντυνάν» (2003-2007) και Ιατρικό Αθηνών (2007-2015).

Από το 2011 κατέχει τη θέση της Επιστημονικής Διευθύντριας στο George D. Behrakis Ερευνητικό Εργαστήριο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ενώ από το 2015 είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Είναι Πνευμονολόγος με εμπειρία τόσο στην κλινική πρακτική, όσο και στον τομέα του Λειτουργικού Ελέγχου Αναπνοής, με ιδιαίτερο ερευνητικό  ενδιαφέρον για τη Φυσιολογία της Αναπνοής, καθώς και για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην αναπνευστική λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό  έχει μεταφράσει και  επιμεληθεί βιβλία αναπνευστικής φυσιολογίας, ενώ επίσης έχει εκπονήσει ερευνητικές μελέτες για  τις επιπτώσεις του καπνίσματος διαφόρων καπνικών προϊόντων στη μηχανική του αναπνευστικού συστήματος και σε  εκπνεόμενους βιολογικούς δείκτες, μελέτες που οδήγησαν σε επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα (Η2020) , μεταξύ των οποίων : Tackling secondhand tobacco smoke and e-cigarette emissions: exposure assessment, novel interventions, impact on lung diseases and economic burden in diverse European populations -The TackSHS Project,  στο οποίο είναι η κύρια ερευνήτρια της κλινικής μελέτης « Επιπτώσεις στο αναπνευστικό σύστημα από την παθητική έκθεση στις εκπομπές ηλεκτρονικού τσιγάρου», έρευνα που εκπονήθηκε εξ’ολοκλήρου από το George D. Behrakis Ερευνητικό Εργαστήριο, καθώς και το Joint Action on Tobacco Control ( JATC), Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στη διευκόλυνση της  εφαρμογής της νέας κοινοτικής Οδηγίας για τον έλεγχο των καπνικών προιόντων στην Ευρώπη, όπου κατέχει τη θέση της Αναπληρώτριας Συντονίστριας.

Είναι μέλος των : Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Εuropean Respiratory Society, American College of Chest Physicians.

Μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής (συνεργασία Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Μ.Κ.Ο. “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”), καθώς  και της ΑΜΚΕ “ΣΎΜΠΛΕΥΣΗ” των οποίων είναι μέλος, προσφέρει ιατρικές εξετάσεις στους πολίτες που έχουν ανάγκη, καθώς επίσης και στους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE, η οποία δραστηριοποιείται από το 2009 στην πρόληψη του καπνίσματος με έμφαση στη σχολική κοινότητα, δεν φέρει ουδεμία σχέση με φορείς, ιδρύματα, άτομα, πρωτοβουλίες με παρεμφερές όνομα ή σκοπό. Δεν έχει καμία οικονομική, ιδεολογική, κοινωνική σχέση ή συνεργασία με βιομηχανία παραγωγής και εταιρείες διάθεσης, προώθησης καπνικών και σχετικών νεωτεριστικών προϊόντων.

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
eae-logo
Μια δημιουργία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017