6ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Παιδεία για ένα κόσμο χωρίς κάπνισμα”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Παιδεία για ένα κόσμο χωρίς κάπνισμα”  που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Δεκεμβρίου 2015 στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος Heart II. Διαβάστε το Πρόγραμμα του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου “Παιδεία για ένα κόσμο χωρίς κάπνισμα”.

Το Συνέδριο ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με μία μαθητική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκαπίδευσης, από όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές που παρέστησαν συνοδεία των καθηγητών τους, στην εναρκτήρια εκδήλωση του αντικαπνιστικού συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε φέτος για 6η συνεχή χρονιά, ύψωσαν την φωνή τους «Για έναν κόσμο χωρίς Κάπνισμα», με δικές τους συνθέσεις τραγουδιών, θεατρικά δρώμενα και εικαστικά έργα.

370633 370635 370634

 

 

 

 

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε βραβεία σε μαθητές από όλη την Ελλάδα, που διακρίθηκαν για τα έργα τους στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, με θέμα «Μαθαίνω να μην Καπνίζω».

Τα βραβευμένα έργα μπορείτε να τα δείτε εδώ. 

Βρείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εδώ.

pavlopoulos 370629370618    

Το επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, (Ηπίτου 17Β-Πλάκα) από την Τετάρτη 9  μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι: «Η Διακοπή του Καπνίσματος», «Το Παθητικό Κάπνισμα», «Το ηλεκτρονικό τσιγάρο», «Το Παραεμπόριο Προϊόντων Καπνού και το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αντιμετώπισή του» κ.α. Επίσης, πραγματοποιήθηκε Βιωματικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

IMG_2720 IMG_2722  IMG_2723

 

 

 

 

 

 

IMG_2715

 

 

 

 

 

 

Με ιδιαίτερη έμφαση τονίστηκε η πετυχημένη συνεργασία της Μη- Κυβερνητικής Οργάνωσης “Σύμπλευση” και του προγράμματος HEART για την πρόληψη του καπνίσματος. Δείτε σχετικό βίντεο με εθελοντές της Σύμπλευσης να μιλάνε για το πρόγραμμα εδώ.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής κύριος Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης, «Το κάπνισμα στην Ελλάδα μειώνεται. Τα νέα παιδιά όλο και περισσότερο απομακρύνονται από τη σκληρή εξάρτηση. Το πρόγραμμα HEART και το φετινό 6ο Μαθητικό Συνέδριο στέλνουν μήνυμα “Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα” σε όλη την Ελλάδα. Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιταχθούμε σε αυτή την ανεξέλεγκτη διαδικασία «στρατολόγησης» νέων καπνιστών και με μια οργανωμένη παρέμβαση στα σχολεία, να στοχεύσουμε κατευθείαν στην πρόληψη και στην ανάπτυξη μιας συνειδητοποιημένης κουλτούρας, που αυτή θα οδηγήσει την κοινωνία στην αποφασιστική μείωση του καπνίσματος».

Σημειώνεται ότι το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου με την τελετή αναγόρευσης του Γιώργου Δ. Μπεχράκη επίτιμου διδάκτορα της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δείτε σχετικό βίντεο εδώ και φωτογραφικό υλικό από την τελετή εδώ.

Created by
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017