“Η καλύτερη ενίσχυση που μπορούμε να κάνουμε όλοι στο υγιειονομικό σύστημα της χώρας, είναι να το χρησιμοποιήσουμε σωστά” (ΣΚΑΪ – 15.3.2020)

“Η καλύτερη ενίσχυση που μπορούμε να κάνουμε όλοι στο υγιειονομικό σύστημα της χώρας, είναι να το χρησιμοποιήσουμε σωστά” (ΣΚΑΪ – 15.3.2020)

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG, Παναγιώτης Μπεχράκης, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή “ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ”, δίνει χρήσιμες συμβουλές στο κοινό για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού 2019- nCoV, μετά και τις νέες συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό της μετάδοσης του ιού, με κύριο σύνθημα “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”.

“Η καλύτερη ενίσχυση που μπορούμε να κάνουμε όλοι στο υγιειονομικό σύστημα της χώρας, είναι να το χρησιμοποιήσουμε σωστά”

“Στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων (πυρετός, βήχας, αναπνευστική δυσχέρεια) καλείτε τον θεράπων ιατρό σας. ΜΗΝ προσέρχεστε στα ιδιωτικά ιατρεία. ΜΗΝ προσέρχεστε στα νοσοκομεία. Ακολουθήστε τις οδηγίες του ιατρού σας. Απομονωθείτε στο σπίτι.”

“Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της επιταχυνόμενης φάσης μετάδοσης από τον κορωναϊό, έτσι ώστε το υγιεινομικό σύστημα να μπορεί να ανταπεξέλθει.”

“Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε αναμέτρηση με έναν ιό. Έναν ανεγκέφαλο μονοκύτταρο οργανισμό, ο οποίος δεν πρέπει να φανεί λειτουργικά ανώτερος από τον εγκέφαλο του πιο αναπτυγμένου θηλαστικού που υπάρχει στη φύση. Να επιστρατεύσουμε όλοι τη λογική μας, να συνεργαστούμε και να τον νικήσουμε.”

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ACG, συστήνει να ακολουθείτε πιστά τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και να συμβάλλει ο καθένας ξεχωριστά στον περιορισμό της διάδοσης του ιού εντός της κοινότητας.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.