Εμβολιάζομαι γιατί σε αγαπώ

Εμβολιάζομαι γιατί σε αγαπώ

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, επανέρχεται με το μήνυμα της αγάπης στην προσέγγιση των συμπολιτών μας που ακόμα διστάζουν απέναντι στον εμβολιασμό.

Προτείνουμε έμπρακτα τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση ως βασικές αρχές αντιμετώπισης του φόβου και της σύγχυσης που διακατέχει τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας και επαναλαμβάνουμε την διαπίστωση, ότι η δυσκολία για εμβολιασμό αποτελεί φυσική συνέπεια του πανικού και της έλλειψης συντονισμού που πρυτανεύουν στην εν γένει διαχείριση της πανδημίας διεθνώς.

Αντιπαρερχόμαστε με χαμόγελο κάποια αρνητικά σχόλια για την προσέγγισή μας αυτή και συνεχίζουμε, με την πεποίθηση ότι η αγάπη του ανθρώπου προς τους γονείς, τα παιδιά, τους συγγενείς, τους φίλους, την κοινωνία και τον κάθε συνάνθρωπο είναι συναίσθημα υπέρτερο του εμβολιαστικού φόβου.

Πιστεύουμε δε, ότι ο όρος «ψεκασμένοι», προϊόν της συγχυτικής πολυφωνίας για τα εμβόλια, είναι υβριστικός και προτείνουμε να απαλειφθεί από το δημόσιο διάλογο.

Οι μη εμβολιαζόμενοι πολίτες του δυτικού τουλάχιστον κόσμου είναι απλά φοβισμένοι από τον κορωνοϊό και μπερδεμένοι από τη διαχείριση της κρίσης.

Εμβολιασμένοι και μη έχουμε ένα κοινό εχθρό: την πανδημία.

Παναγιώτης Μπεχράκης
Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.