Βεργίνα Κωνσταντίνα Βυζικίδου

Βεργίνα Κωνσταντίνα Βυζικίδου
Ψυχολόγος MSc, Προαγωγή Υγείας

Διεύθυνση: Αν. Τσόχα 18 – 20, Αθήνα 115 21
Τηλεφωνο: 00 30 210 382 6600
Email: verg@researchlab.gr

Η Βεργίνα είναι απόφοιτος ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από την Ιατρική Σχολή του οποίου έλαβε στη συνέχεια μεταπτυχιακό στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας με εξειδίκευση στη διακοπή καπνίσματος σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Έκανε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας. Συνέχισε εθελοντικά στη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» για δύο χρόνια (2014-2016) στους κλάδους της παιδοψυχιατρικής και διασυνδετικής ψυχιατρικής. Επιπλέον, έχει εργαστεί εθελοντικά στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Προνόη» της Κηφισιάς. Εκεί εκπαιδεύτηκε και πραγματοποίησε παρεμβάσεις αγωγής υγείας σε θέματα εθισμού σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

Η Βεργίνα είναι συντονίστρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE και μέλος της ομάδας από το 2016.

Επιπλέον, μέσω του George D. Behrakis Ερευνητικό Εργαστήριο – Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία συμμετείχε στο ερευνητικό Ευρωπαικό πρόγραμμα Tack-SHS στα Πακέτα Εργασίας 2, 4 και 8.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE, η οποία δραστηριοποιείται από το 2009 στην πρόληψη του καπνίσματος με έμφαση στη σχολική κοινότητα, δεν φέρει ουδεμία σχέση με φορείς, ιδρύματα, άτομα, πρωτοβουλίες με παρεμφερές όνομα ή σκοπό. Δεν έχει καμία οικονομική, ιδεολογική, κοινωνική σχέση ή συνεργασία με βιομηχανία παραγωγής και εταιρείες διάθεσης, προώθησης καπνικών και σχετικών νεωτεριστικών προϊόντων.

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από την  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
eae-logo
Created by
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017