Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς

SMOKE-FREE-GREECE-SEMINARS

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Smoke Free Greece έχουν αναπτυχθεί βιωματικά σεμινάρια αγωγής υγείας ειδικά σχεδιασμένα για τους εκπαιδευτικούς που στη συνέχεια θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν τις παρεμβάσεις πρόληψης στη μαθητική κοινότητα.

Βιωματικά Σεμινάρια Αγωγής Υγείας για Εκπαιδευτικούς

Κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει δύο διακριτές ενότητες:

  • θεωρητική και
  • βιωματική

Η πρώτη, η θεωρητική ενότητα, περιλαμβάνει όλα τα επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε σχέση με το κάπνισμα: επιδράσεις στην υγεία, παθητικό κάπνισμα, παράγοντες κινδύνου για έναρξη καπνίσματος στη σχολική κοινότητα, τρόποι πρόληψης και μέσα διακοπής.

Στη διάρκεια της δεύτερης, της βιωματικής ενότητας, οι εκπαιδευτικοί παίρνουν το ρόλο του μαθητή ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή με το αντικείμενο μάθησης. Βασικός στόχος αυτής της ενότητας είναι η παρουσίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που προάγουν την πρόληψη του καπνίσματος και την αγωγή υγείας των μαθητών σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα από τη βιωματική μάθηση. Η όλη δραστηριότητα υποστηρίζεται από στοχευμένο εκπαιδευτικό υλικό, εγκεκριμένο απο το Υπουργείο Παιδείας.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί βιωματικά σεμινάρια σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίπολη, Βόλο, Καρδίτσα, Ηράκλειο, Χίο, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα και Χανιά, με περισσότερες απο 1.700 συμμετοχές εκπαιδευτικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

SMOKE-FREE-GREECE-DRASEIS-1
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
iph
lab-behrakis-logo
Created by
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017