Κοινωνική Υπευθυνότητα

SMOKE-FREE-GREECE-SOCIAL

Από το 2014 έχει αναπτυχθεί σχέση συνεργασίας με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Σύμπλευση», που σκοπό έχει την υποστήριξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νησιών.

Συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «+πλευση»

Η πρωτοβουλία SmokeFreeGreece δράση, συμμετέχει ενεργά στις εξορμήσεις της «Σύμπλευσης», μεταφέροντας τις προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα που απευθύνονται στους μαθητές στα ελληνικά ακριτικά νησιά. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην ενημέρωση των μαθητών κυρίως, αλλά και των κατοίκων γενικότερα, για τη βλαπτική επίδραση του καπνίσματος και της χρήσης καπνικών προϊόντων, για τη σημασία της πρόληψης και τα μέσα διακοπής του.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, πραγματοποιούνται οι μαθητικές προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την υπεύθυνη υλοποίησης κ. Μαρίνα Δέμη.

Στο τέλος των ενημερώσεων, όλοι οι μαθητές και μαθήτριες λαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με την πρόληψη του καπνίσματος, όπως τετράδια με κατάλληλα μηνύματα κατά του καπνίσματος και μηνύματα που προάγουν την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής, αυτοκόλλητα, σελιδοδείκτες και μπαλόνια.

Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Ανάφη, Αστυπάλαια, Θηρασιά, Πάτμος, Ψέριμος, Τέλενδος, Αρκιοί, Λειψοί, Κάσος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Ικαρία, Άγιος Ευστράτιος και Καστελλόριζο είναι τα νησιά που έχουν από κοινού επισκεφθεί η Σύμπλευση και η πρωτοβουλία Smokefreegreece, στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης τον Απρίλιο του 2018, πραγματοποιήθηκαν προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα στην Κίμωλο, στη Σίκινο, στην Αστυπάλαια και στους Λειψούς. Στην επίσκεψη μας στο νησί της Αστυπάλαιας, συνεργαστήκαμε με τη Μ.Κ.Ο MEDASSET προσεγγίζοντας το θέμα κάπνισμα όχι μόνο για τις συνέπειες που έχει στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στο περιβάλλον και ειδικά στο θαλάσσιο. Με τη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου και των Λ.Τ. της Αστυπάλαιας διοργανώθηκε καθαρισμός της παραλίας Πέρα Γυαλού.

Κατά τη διάρκεια του Διάπλου 2017, στην επίσκεψη της Σύμπλευσης στην Ηρακλειά και στη Σχοινούσα συμμετείχαν δύο άνθρωποι ξεχωριστής σημασίας για όλους τους Έλληνες και την παγκόσμια αθλητική κοινότητα: Ο χρυσός ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας και η κάτοχος πολλών χρυσών στα παγκόσμια κύπελλα, σε δοκό και ασύμμετρους ζυγούς, με παρουσία σε τρεις Ολυμπιάδες, Βασιλική Μιλλούση.

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές προσέφεραν την δική τους γνώση και πείρα σε όλους τους κατοίκους και ιδίως στα παιδιά: το δρόμο και τον τρόπο για την επίτευξη ολοένα πιο υψηλών, μέχρι την κορυφή, στόχων. Η ομιλία τους στο σχολείο της Ηρακλειάς και ο διάλογος που άνοιξαν με μικρούς και μεγάλους ήταν ένα σπουδαίο μάθημα για όλους, ενώ οι κάτοικοι τους αγκάλιασαν και τους ευχαρίστησαν για τα επιτεύγματά τους, που τους έκαναν υπερήφανους, -όπως και όλους τους Έλληνες.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης της Σύμπλευσης το 2016, στο νησί της Πάτμου, ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία δυο διακεκριμένων εφήβων αθλητών μας, του Εμμανουήλ Καραλή, 17χρονου επικοντιστή, με παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του και του Μιχάλη Αναστασάκη, Πρωταθλητή Σφυροβολίας, 4ου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πριν την έναρξη της παρέμβασης, μίλησαν με τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Πάτμου τονίζοντας τη σημασία του αθλητισμού και του υγιεινού τρόπου ζωής. «Δε νιώθω να στερούμαι κάποια πράγματα για να κάνω αθλητισμό, αλλά ακόμη κι αυτό να συνέβαινε εγώ το κάνω επειδή το αγαπάω, δε νιώθω ότι χάνω κάτι», είπε ο Εμμανουήλ μιλώντας στους μαθητές, ενώ ο Μιχάλης επισήμανε την σημασία της επιμονής και της υπομονής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

SMOKE-FREE-GREECE-DRASEIS-1
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
iph
lab-behrakis-logo
Created by
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017