Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης
Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημ. Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

iph

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2016, έχει ως σκοπό την ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, την υποστήριξη της πρωτοβουλίας SmokefreeGreece καθώς και όλων των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από το Ερευνητικό  Εργαστήριο George D. Behrakis  της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

H  δραστηριότητα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας  βασίζεται σε πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2010 από το Ίδρυμα Μπεχράκη σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard υπό την καθοδήγηση και διεύθυνση του Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη. Η ίδρυση και η λειτουργία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας έχει γίνει με την ευγενική χορηγία και συνεχή οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Μπεχράκη που εδρεύει στη Βοστώνη, ΗΠΑ.

Ο κύριος στόχος του Ινστιτούτου είναι η μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα, ειδικά στις νεαρές ηλικίες, μέσω των δράσεων που ακολουθούν:
  • Προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα στη μαθητική κοινότητα οι οποίες εφαρμόζονται σε τρεις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τεγέα,
  • Ερευνητικές δημοσιεύσεις,
  • Κύκλους διαλέξεων διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που πραγματοποιούνται από εξέχοντες ομιλητές σε ετήσια βάση. Οι διαλέξεις απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας. Ενδιαφέρον έχουν επίσης για τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και το ευρύ κοινό, η συνεχής παρουσία των οποίων έχει προσδώσει ιδιαίτερη αξία στο εγχείρημα.
  • Πανελλήνια Μαθητικά Συνέδρια,
  • Παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού και δωρεάν διανομή του.

Το Ινστιτούτο βρίσκεται στο ιστορικό κτήριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στη διεύθυνση Ηπίτου 17β στην Πλάκα. Η δραστηριότητά του συντονίζεται μέσω του γραφείου Public Affairs του ACG.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Άννα Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στο atzortzi@acg.edu αλλά και στο iph@acg.edu.

 

SOURCE: The American College of Greece

Facebook: Institute of Public Health, The American College of Greece

Youtube: Institute of Public Health, ACG

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE, η οποία δραστηριοποιείται από το 2009 στην πρόληψη του καπνίσματος με έμφαση στη σχολική κοινότητα, δεν φέρει ουδεμία σχέση με φορείς, ιδρύματα, άτομα, πρωτοβουλίες με παρεμφερές όνομα ή σκοπό. Δεν έχει καμία οικονομική, ιδεολογική, κοινωνική σχέση ή συνεργασία με βιομηχανία παραγωγής και εταιρείες διάθεσης, προώθησης καπνικών και σχετικών νεωτεριστικών προϊόντων.

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE χρηματοδοτείται από το Behrakis Foundation Boston MA και υποστηρίζεται από την ΜΚΟ Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
iph
lab-behrakis-logo
Created by
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017