Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης
Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημ. Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

iph

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2016, έχει ως σκοπό την ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, την υποστήριξη της εκστρατείας “Smoke Free Greece” καθώς και όλων των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από το “George D. Behrakis Ερευνητικό  Εργαστήριο “ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

H  δραστηριότητα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας  βασίζεται σε πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2010 από το Ίδρυμα Μπεχράκη σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard υπό την καθοδήγηση και διεύθυνση του Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη. Η ίδρυση και η λειτουργία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας έχει γίνει με την ευγενική χορηγία και συνεχή οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Μπεχράκη που εδρεύει στη Βοστώνη.

Ο κύριος στόχος του Ινστιτούτου είναι η μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα, ειδικά στις νεαρές ηλικίες, μέσω των δράσεων που ακολουθούν:
  • Προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα στη μαθητική κοινότητα οι οποίες εφαρμόζονται σε τρεις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τεγέα,
  • Ερευνητικές δημοσιεύσεις,
  • Κύκλους διαλέξεων διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που πραγματοποιούνται από εξέχοντες ομιλητές σε ετήσια βάση. Οι διαλέξεις απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας. Ενδιαφέρον έχουν επίσης για τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και το ευρύ κοινό, η συνεχής παρουσία των οποίων έχει προσδώσει ιδιαίτερη αξία στο εγχείρημα.
  • Πανελλήνια Μαθητικά Συνέδρια,
  • Παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού και δωρεάν διανομή του.

Το Ινστιτούτο βρίσκεται στο ιστορικό κτήριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στη διεύθυνση Ηπίτου 17β στην Πλάκα. Η δραστηριότητά του συντονίζεται μέσω του γραφείου Public Affairs του ACG.

Το “George D. Behrakis Ερευνητικό Εργαστήριο”, το οποίο συνεργάζεται με το Ινστιτούτο, είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής Εργαστήριο. Πιστοποιημένο κατά το σύστημα ποιότητας ISO (BS EN ISO 9001:2008), το Εργαστήριο κάτω από τα έμπειρα χέρια ειδικών στον τομέα της Πνευμονολογίας, προσφέρει ένα μεγάλο εύρος από δοκιμασίες λειτουργικού ελέγχου της αναπνοής σε ένα φιλικό, καλαίσθητο περιβάλλον. Παράλληλα, είναι ο φορέας για τις προληπτικές παρεμβάσεις για το κάπνισμα στην σχολική κοινότητα και πολλών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σχετικά με τις επιπτώσεις του ενεργητικού και του παθητικού καπνίσματος στην υγεία με αποτέλεσμα περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις τα τελευταία 3 χρόνια καθώς και πολλές παρουσιάσεις σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή συνέδρια.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Άννα Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στο atzortzi@acg.edu

 

SOURCE: The American College of Greece

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
iph
lab-behrakis-logo
Created by
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017