Εκπαιδευτικό Υλικό

SMOKE-FREE-GREECE-BOOKS

Η Smoke Free Greece δράση περιλαμβάνει και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίξει τις μαθητικές παρεμβάσεις και τους μαθητές, καθώς επίσης τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

SMOKE-FREE-GREECE-NOTEBOOK-2018-COVER
SMOKE-FREE-GREECE-AGENDA

Μαθητικό Σημειωματάριο

Εκπαιδευτικό Υλικό για Μαθητές

Για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει παραχθεί το «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ», ένα μαθητικό τετράδιο το οποίο περιλαμβάνει δύο κατηγορίες μηνυμάτων:

  1. μηνύματα σχετικά με την εξάρτηση και τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα και
  2. θετικά μηνύματα, που προάγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς εξαρτήσεις, με αθλητισμό, και ισορροπημένη διατροφή.

Το μαθητικό τετράδιο έχει τυπωθεί και διανεμηθεί σε περισσότερους από 200.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει παραχθεί ένα μαθητικό σημειωματάριο με τίτλο «Παιδεία Για Έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα».
Οι σελίδες του τετραδίου είναι εμπλουτισμένες με πληροφορίες ανώτερου και περισσότερο επιστημονικού επιπέδου σχετικά με τα καπνικά προιόντα και τις συνέπειες απο τη χρήση τους.

Το μαθητικό σημειωματάριο έχει τυπωθεί και διανεμηθεί σε πάνω από 45.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

SMOKE-FREE-GREECE-COVER-BOOK

Το εξώφυλλο του βιβλίου «ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑ»

Εκπαιδευτικό Υλικό για Εκπαιδευτικούς

«Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα»

Πρόκειται για ομαδικό έργο ενός επιτελείου διακεκριμένων επιστημόνων, που με πίστη στην αξία της εκπαίδευσης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία προσπάθεια επιστημονικής και διδακτικής προσέγγισης του σύμπλοκου προβλήματος που λέγεται «κάπνισμα».

Το εγχειρίδιο απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους εκπαιδευτικούς, ενδιαφέρει όμως και τους γονείς, καθώς περιέχει όλα, όσα κάποιος θα ήθελε πρώτα ο ίδιος να γνωρίζει για το κάπνισμα και στη συνέχεια να μπορεί να τα μεταδίδει σε τρίτους, κυρίως δε σε παιδιά: την τοξικότητα και τις επιπτώσεις στην υγεία, το παθητικό καπνισμα, τον εθισμό και τις μεθόδους διακοπής, τη σχετική νομοθεσία, τη διαφήμιση και τα διάφορα είδη καπνικών και μη καιόμενων προιόντων.

Για διευκόλυνση αυτής της μεταφοράς γνώσης, που αποτελεί την πεμπτουσία του όλου έργου, η έντυπη μορφή του κειμένου συνοδεύεται και από ηλεκτρονική έκδοση. Κάθε θεματικός άξονας συνοδεύεται από μία σύνοψη σε power point, που επιτρέπει την παρουσίαση της ύλης υπό τη μορφή έτοιμου εκπαιδευτικού υλικού, με όλους τους πίνακες και όλες τις εικόνες της αντίστοιχης ενότητας.

Το έργο φιλοδοξεί να διαδοθεί και να παίξει το ρόλο ενός αποτελεσματικού εργαλείου στα χέρια της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, που με το δικό της δυναμισμό θα το βελτιώσει, θα το εξελίξει, θα το ενδυναμώσει αλλά κυρίως, θα το μεταφέρει στην τάξη.

Το μήνυμα του εξωφύλλου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και επίπονης επιστημονικής αναζήτησης και προτείνεται ως το κύριο επικοινωνιακό μήνυμα για την αποτελεσματική πρόληψη του καπνίσματος σε εθνικό επίπεδο.

Το παρόν πόνημα, έχει παραχθεί με χορηγία του Behrakis Foundation της Βοστώνης των ΗΠΑ και της Εθνικής Τράπεζας που με φορέα την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στοχεύει στην πρόληψη του καπνίσματος στο μαθητικό πληθυσμό μέσα από την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

SMOKE-FREE-GREECE-DRASEIS-1
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
iph
lab-behrakis-logo
Created by
SMOKE FREE GREECE Official Website | All Rights Reserved | Copyright 2017