Ολοκλήρωση των 7 βιωματικών σεμιναρίων

Ολοκλήρωση των 7 βιωματικών σεμιναρίων

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά βιωματικά σεμινάρια στις 7 περιφέρειες της επικράτειας με την αποδοχή από τους συμμετέχοντες να είναι μεγάλη.

Το πρόγραμμα του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών «Δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και γονέων για την πρόληψη του καπνίσματος και την προαγωγή της υγείας του σχολικού πληθυσμού στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή κο Παναγιώτη Μπεχράκη MD, PhD (McGill), FCCP, ταξίδεψε σε 7 πόλεις και εκπαίδευσε δασκάλους, καθηγητές, γονείς και επαγγελματίες υγείας στην πρόληψη του καπνίσματος σε παιδιά και εφήβους.

Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων έγινε μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο βιωματικό σεμινάριο από τις εκπαιδεύτριες Αλεξάκη- Αναστασοπούλου Αρχοντούλα, Κοινωνική Λειτουργός- Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης των Εξαρτήσεων, Αλεξάκη Βασιλική Κοινωνική Λειτουργός, Βογιατζή Δώρα, Εκπαιδευτικός  Συνεργάτης ΙΙΒΕΑΑ, Δέμη Μαρίνα, Βιολόγος  Συνεργάτης ΙΙΒΕΑΑ, Ευσταθίου Λευκοθέα, Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος, Ζούζουλα Όλγα,  Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Λυρώνη Αθηνά, Εκπαιδευτικός, Συνεργάτης ΙΙΒΕΑΑ και Μακαρώνη Σωτηρία, Ψυχολόγος Υγείας MSc Ψυχοθεραπεύτρια. 

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Χίο όπου η υποδοχή ήταν θερμή. Συνεχίστηκε στην Πελοπόννησο, με την Τρίπολη και την Πάτρα να ακολουθούν. Η Αλεξανδρούπολη ήταν ο τέταρτος προορισμός και η Καρδίτσα ο επόμενος. Η Καρδίτσα έλαβε την πρώτη θέση συμμετοχών, με 87 εγγεγραμμένους εκπαιδευόμενους και μεγάλο ενθουσιασμό. Την επόμενη ημέρα η ομάδα ταξίδεψε στα Ιωάννινα και τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν στην Κρήτη, στην πόλη των Χανίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάζουν το υλικό και τη μεθοδολογία των σεμιναρίων μέσα από την ιστοσελίδα www.smokefreegreece.gr.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και τη συμμετοχή σας!

IMG_4491

IMG_1595

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.