Η Διατροφή στη Βρεφική και Παιδική Ηλικία: Επιπτώσεις στην Απώτερη Υγεία

Η Διατροφή στη Βρεφική και Παιδική Ηλικία: Επιπτώσεις στην Απώτερη Υγεία

«Η Διατροφή στην Βρεφική και Παιδική Ηλικία: Επιπτώσεις στην Απώτερη Υγεία». ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ομιλήτρια: Αίγλη Ζέλλου MD, PhD, Διευθύντρια Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας “Μητέρα Παίδων”, Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής Johns Hopkins University, Baltimore, US.

Γνωρίζατε ότι η διατροφή κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής και βρεφικής περιόδου (οι πρώτες 1000 μέρες) επηρεάζει καθοριστικά την απώτερη υγεία του παιδιού και του ενήλικα για όλη την υπόλοιπη ζωή του;

Η δίαιτα της εγκύου, ο τρόπος γέννησης (καισαρική τομή ή φυσιολογικός τοκετός), ο αποικισμός του εντέρου του βρέφους με καλά βακτηρίδια κι ο μητρικός θηλασμός είναι βασικά στοιχεία που καθορίζουν την απώτερη υγεία και παίζουν ρόλο στην εμφάνιση ή μη των λεγόμενων νοσημάτων φθοράς (υπέρταση, διαβήτης, παχυσαρκία) στην ενήλικη ζωή.

Η μεσογειακή διατροφή είναι αποδεδειγμένα η πλέον ενδεδειγμένη διατροφή για την διασφάλιση της υγείας παιδιών και ενηλίκων και την αποφυγή των νοσημάτων φθοράς.

Η διάλεξη πραγματοποιείται από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος υπό την διεύθυνση του Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, στο πλαίσιο μια σειράς διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Άννα Τζώρτζη, Υπεύθυνη Προγράμματος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.
Τηλ: 210.6470056 / 210.3314755
Email: atzortzi@acg.edu
atzortzi@researchlab.gr

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.