“Γιώργος Μπεχράκης” Αφιέρωμα στην εκπομπή Πρόσωπα της ΕΡΤ1

“Γιώργος Μπεχράκης” Αφιέρωμα στην εκπομπή Πρόσωπα της ΕΡΤ1

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου προβλήθηκε η εκπομπή «Επωνύμως» της ΕΡΤ1 με αφιέρωμα στον Γεώργιο Μπεχράκη. Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας και ανθρωπιστής Γιώργος Μπεχράκης έδωσε μία εκ βαθέων συνέντευξη στον Βασίλη Ταλαμάγκα.

Ο Γιώργος Μπεχράκης είναι διαπρεπές μέλος της ομογένειας της Αμερικής, επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Αθήνας και το πρόσωπο που ανέπτυξε ιδιαίτερο επιστημονικό έργο στη φαρμακευτική παρασκευή πρωτότυπων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Μετά την πολύ πετυχημένη πορεία του στη Φαρμακευτική Ιατρική κι έχοντας δημιουργήσει σημαντική περιουσία είναι πλέον ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ευεργέτες της Αμερικής με πολύ μεγάλες δωρεές σε σπουδαία Πανεπιστήμια στα οποία πάντα προωθεί τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Ιστορία. Είναι ο βασικός χορηγός των αντικαπνιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ενώ παράλληλα έχει χρηματοδοτήσει την μετεκπαίδευση του μεγαλύτερου αριθμού ν΄λεων Ελλήνων ιατρών στις Η.Π.Α. (πάνω από 40 Έλληνες ιατροί).

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.