Βραβείο “Σπύρος Δοξιάδης για τον έφηβο” Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί

Βραβείο “Σπύρος Δοξιάδης για τον έφηβο” Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί

Με μεγάλη μας χαρά και υπερηφάνεια πληροφορηθήκαμε πως η συνεργάτης μας Μαρίνα Δέμη, βιολόγος και εκπαιδεύτρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος βραβεύθηκε στο ετήσιο συνέδριο «State of the Art» – Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, η Μαρίνα Δέμη έλαβε το βραβείο «Σπύρος Δοξιάδης για τον έφηβο» Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί, με θέμα «Παρεμβάσεις για την πρόληψη του καπνίσματος στη σχολική κοινότητα», αφού έλαβε μετά από αξιολόγηση της Επιστημονικής Επιτροπής την υψηλότερη βαθμολογία.

Η Μαρίνα Δέμη απασχολείται στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος από το 2015 και είναι υπεύθυνη για τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις για την χρήση καπνού στη σχολική κοινότητα. Η Μαρίνα έχει πτυχίο Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακό στην Παγκόσμια Δημόσια Υγεία και Πολιτική από το Queen Mary Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μετά την αποφοίτηση της εκπλήρωσε την πρακτική της στο εργαστήριο Νευροβιολογίας και Συμπεριφοράς του Freie Universität του Βερολίνου. Η Μαρίνα μιλάει ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.